Berekent UVW de hoogte van een uitkering aan de hand van je salaris op de dag van ontslag of van 6 maanden voorafgaand aan je laatste werkdag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gemiddelde salaris van de afgelopen 6 maanden voorafgaand aan je ontslag. De ww word berekend aan de hand van het SV loon. het loon waarover sociale lasten word berekend. Dit is minder dan je werkelijke bruto loon als je aftrekposten hebt zoals pensioenpremie.

Wist je al dat het UWV een website met heel veel informatie over de uitkeringen? Uw WW-uitkering baseren wij op het SV-loon dat u gemiddeld per dag verdiende in het jaar voordat u werkloos werd. Onkostenvergoedingen, zoals reiskostenvergoeding en telefoonvergoeding, tellen niet mee. Een eventuele dertiende maand of winstuitkering telt wel mee. Meer hierover leest u bij Hoe hoog is een WW-uitkering? Wilt u weten hoe hoog uw uitkering ongeveer zal zijn? Gebruik dan de Rekenhulp op die pagina. ----- Heeft u recht op een WW-uitkering? Dan krijgt u altijd een basisuitkering van 3 maanden. De eerste 2 maanden krijgt u 75% van uw dagloon, de derde maand 70%. Als u langer dan 3 maanden WW krijgt, blijft de hoogte van uw uitkering na de derde maand 70% van uw dagloon. Wilt u weten hoeveel uitkering u ongeveer krijgt als u werkloos wordt? Ga dan naar de Rekenhulp WW. Vul daar de gevraagde gegevens in. U krijgt dan een indicatie van de hoogte van uw mogelijke WW-uitkering.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...
http://www.uwv.nl/Particulieren/zoekresult...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100