Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel banen zijn er geschrapt de afgelopen jaar?

veel mensen zitten nu zonder werk doordat bedrijven meer bezuinigen op personeel en bijna alles kan tegenwoordig met computers, gaande hiervan uit dus dat personeel overbodig wordt, dus nou mijn vraag hoeveel mensen zijn er de afgelopen jaar ontslagen en zijn nu dus werkeloos?

Toegevoegd na 2 minuten:
EDIT:
Ik bedoelde werkloos i.p.v werkeloos.
spelfouten maakt iedereen ik ben ook maar een mens.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
805

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je stelt in je toelichting dat als alles met computers kan, dat van invloed is op de werkgelegenheid, omdat mensen dan overbodig worden. Heel begrijpelijk en het klinkt ook logisch maar het is niet zo. Ik heb ook de neiging om dat zo te interpreteren, maar de feiten zijn, dat automatisering juist banen schept.

En voor wat betreft het schrappen van banen, valt het ook reusachtig mee. De feiten zijn, dat er in november 2011 455.000 mensen geen baan hadden, en dat was precies zoveel als in februari 2011. Dat is dus geen berekening over het hele jaar, maar we komen wel een heel eind in de goede richting.
http://nos.nl/artikel/322517-werkloosheid-niet-verder-gestegen.html

Er zullen zeker banen geschrapt zijn, als gevolg van de economische crisis, maar de meeste mensen die ontslagen worden, vinden snel weer een andere baan. Want het is nu eenmaal zo, dat ondanks dat er veel werklozen zijn, er ook veel bedrijven zijn die zitten te springen om personeel.

Hieronder nog 3 links, die aangeven dat het wel meevalt met het schrappen van banen, en dat er best reden is tot enig optimisme.

http://www.flexmarkt.nl/nieuws/onderzoekscentrum-komende-5-jaar-groei-werkgelegenheid-4649.html

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/2808185/2011/07/18/Spectaculaire-groei-werkgelegenheid-in-zorgsector.dhtml

http://www.flexmarkt.nl/arbeidsmarkt/kleine-groei-werkgelegenheid-3246.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding