Mag iemand ontslagen worden omdat hij kanker heeft (gehad)?

Iemand, langer dan 20 jaar in dienst bij dezelfde baas, wordt nu ontslagen omdat (hoewel genezen van kanker) het risico te groot is op terugval. Mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nadat de werkgever iemand 2 jaar heeft doorbetaald terwijl hij/zij ziek is mag hij daar mee stoppen. Als diegene waar jij het over hebt is gekeurd door het UWV en er is een percentage vastgesteld (mag ook een klein percentage zijn) omdat er beperkingen zijn gebleven, dan mag de werkgever een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Als hij die vergunning krijgt, dan kan hij die persoon ontslaan. Het is de werkgever dus alleen toegestaan om met een ontslagvergunning van het UWV de werknemer te ontslaan in dit geval. Ontslag via de kantonrechter (dat is de andere ontslagweg) kan tijdens ziekte wel, maar dan ben je als werkgever een klein fortuin kwijt en terecht natuurlijk.

Absoluut niet. Hij/zij moet onmiddellijk naar een advocaat. Zo een zaak win je altijd, dit is een middeleeuwse houding van een werkgever.

Volgens mij zo niet. Mijn moeder heeft ook k gehad en daarover reuma gekregen daRdoor hadden ze geen goede werkplek voor haar haar eigen werkplek te koud. Ze hadden geen vervangend werk en dan mag het maar alleen die reden denk niet dat dat mag. Als hij lid is van de bond ff bellen anders ff rechts winkel bellen die kunnen ook veel vertellen.

Nee! Zeker niet, ik schrik er zelfs van. Als iemand ziek is, mag hij niet worden ontslagen. En dus al helemaal niet omdat de werkgever bang is dat iemand weer ziek wórdt.

Dit ontslag kan om deze reden niet plaatsvinden, het UWV zal hier geen ontslagvergunning voor verstrekken. Werknemer zal dan ook nooit voor akkoord ontslag moeten tekenen, indien werknemer voor akkoord tekent verspeelt hij het recht op een uitkering. Indien de werknemer wordt ontslagen zonder ontslagvergunning riskeert de werkgever een boete en een ontslagvergoeding richting werknemer die gelijk staat aan een aantal jaarlonen. Eerste advies is dan ook dat de werknemer ondanks aanzegging ontslag zich netjes elke dag zich meld op de arbeidsplek om zijn werkzaamheden te verrichten. Is er door het UWV een ontslagvergunning afgegeven een advocaat inschakelen om tegen de ontslagvergunning een beroep aan te tekenen, tevens een procedure op te starten bij de rechtbank voor een ontslagvergoeding.

Nee dat mag niet en ik zou je ook aanraden om het aan te vechten en het ontslag dus niet te accepteren. Daarnaast zou ik wel uitkijken naar een andere baan, want voor zo een werkgever zou ik niet willen werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100