Een baan met een training. Wanneer je in de trainingstijd stopt, krijg je niet betaald, of moet je terug betalen(zo betaal je training terug) Mag dit?

De trainingstijd is in de eerste maand (dus in je proeftijd) wanneer je zelf stopt in die tijd krijg je geen salaris, of moet je deze terugbetalen, onder het mom van, de training terug betalen. Mag dit wel? En wanneer mogen ze dit doen? Of is dit per bedrijf verschillend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeker mag dit wel. Jij tekent een contract. Zij tekenen een contract. Je weet waar je aan toe bent. Het ene bedrijf gaat hier strakker mee om dan het andere bedrijf. Maar het gaat gewoon om voorwaarden waar je het mee eens kan zijn... of niet.

Een zelfde soort vraag is door een jurist beantwoord voor intermediair (zie bron). Volgens de jurist is een studiekosten beding inderdaad rechtsgeldig, maar gaat het er wel om dat de teruggevraagde studiekosten eerlijk zijn. Oftewel, is het waarschijnlijk dat de gevraagde vergoeding in verhouding staat tot de daadwerkelijke studiekosten. Als je training krijgt ‘on the job’ is dit niet waarschijnlijk. Krijg je 1 op 1 training dan weer wel.

Bronnen:
http://www.intermediair.nl/artikel//179097...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100