Is het in België voor een tandarts toegestaan om buiten zijn/haar werk om te gaan met patiënten?

Ik ga sinds kort bij een nieuwe tandarts en stiekem ben ik er verliefd op geworden.

Ik weet niet of ze al een vriend heeft of niet, maar ik ben van plan om haar bij de volgende afspraak te vragen om samen iets te gaan drinken zodat ik haar beter kan leren kennen en kan uitvissen of ze nog vrij is.

Echter weet ik dat het in Amerika en sommige andere landen verboden is voor tandartsen om met hun patiënten om te gaan buiten de praktijk. Is dit in België ook zo of is het hier gewoon toegestaan?

Als dat hier ook zo is, kan ik mezelf immers beter de moeite sparen want dan gaat ze sowieso toch nee zeggen. Vandaar dat ik het hier even vraag voor de zekerheid.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk mag dat. Als het maar buiten werktijd is, en er geen sprake is van machtsmisbruik tov het beroep. Mijn tandarts is een goede vriend van me; We zitten samen in een bandje en borrelen regelmatig met elkaar. Voor hetzelfde geld springt er in zo'n situatie een vonk over. Prima toch?

Misschien handig om eerst je tandarts te googlen, wellicht heeft ze al een vriend. Of misschien wat visjes uitgooien..en als je zeker weet dat ze vrij, dan kun je wellicht een voorstel doen om iets te drinken. ik denk dat het niet verboden is, jullie zijn toch beide boven de 18 jaar en als het echt iets wordt, neem je gewoon een andere tandarts.

De Hoge Raad heeft al in 1951 bepaald dat in de 1e plaats gekeken moet worden naar de "gezagsverhouding" en dat is al erg snel! Ik herinner mij bv. een medische foto waar van het meisje alleen haar bovenstuk was te zien maar waar zij nou niet bepaald erg plezierig opstond. De rechter oordeelde ook in dit geval dat de arts zijn gezagsverhouding geschonden had. Ik hoop met dit voorbeeld te hebben uitgelegd waar je op moet letten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100