mag je geld vragen aan collega's voor vertrekkende collega?

Bij het aangekondigd vertrek van een directielid wordt van het personeel geld gevraagd om afscheidscadeau. Mag dit eigenlijk wel? Volgens mij zijn enkele collega's beschaamd om nee te zeggen. En is daarom de vraag al niet wenselijk en misschien wel verboden volgens privacy redenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het alleen wordt gevraagd bij een directielid en niet bij iedereen die vertrekt zou ik nee zeggen.

Ja dat mag zeker. Het moet geen verplichting zijn.

ja dat mag. En iedereen mag gewoon nee zeggen. om te voorkomen dat mensen beschaamd zijn, kan je natuurlijk gewoon vragen of ze bij jou op de kamer langs komen als ze bij willen dragen. Krijg je el minder gelld ook omdat mensen het oprecht vergeten.

Mijn advies zou zijn om eens na te gaan waarom die andere collega's dan "Nee" zouden willen weggen.Kunnen ze niet met die persoon opschieten?Hebben ze geen geld (of willen ze dat niet) om te geven?Pas als je antwoord daarop hebt kan je denk ik nagaan wat de achterliggende gedachtes is. Wel denk ik dat als diegeen weg zou gaan dan óók niet iets hoeven te verwachten...Maar DAT is mijn persoonlijke mening.

Bronnen:
advies

Vragen staat vrij! Je mag alles vragen Daar tegen over mag ook iedereen zijn antwoord geven! Verplichten mag niet in dit geval, dus mag je zelf je besluit nemen! Of je geeft, of je geeft niets!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100