heb ik regt op geld van het uitzendbureau?

ik werk 2 maanden bij een bedrijf voor het uitzendbureau en we werken met een rooster ik stond voor vandaag ingeplant maar toen ik kwam stond
er iemand van het uitzendbureau die me vertelde dat ik vandaag niet hoefde te werken omdat ze teveel mensen hebben ingeplant. hij zij dat hij me wel een smsje had gestuurd en toen ik ging kijken had ik een smsje gehad. heb ik nu recht op een vergoeding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je bent gewoon gesperd en dat mogen ze doen. Gebeurt op mijn bijbaantje ook wel eens.

Het nadeel van uitzendkracht zijn is, dat je alleen de uren uitbetaald krijgt die je werkt. Maar jij bent wel naar het werk toegegaan. Wel zou je reiskosten (Als je die normaal ook krijgt) voor die dag moeten ontvangen. En eventueel de tijd die je nodig hebt gehad om naar het werk te gaan, al zal dat discutabel zijn. Als argument zou je kunnen aankaarten dat je doordat je fout bent ingepland geen ander werk hebt ingepland voor die dag. Maar in jouw geval is dat wellicht niet heel aannemelijk. En ik denk dat je ook wel goodwill kweekt door er niet meteen al te moeilijk over te doen. Want iedereen maakt wel eens fouten. Kort samengevat: Wel reiskostenvergoeding vragen. Maar verder niet moeilijk doen, zolang het maar bij deze ene keer blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100