Wat zijn de nadelen van werken als stewardess?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onregelmatige werktijden, zeurders, kotsers en kapers. Kans op neerstorten lijkt me ook wel een nadeel.

Kleine werkruimte 90% ben je bezig om eten en drinken uit te delen Vaak lastige reizigers, die niet op hun plaats blijven of een grote mond hebben bv. Je hebt zeer onregelmatige werktijden. Er is een grote hiërargie binnen de crew.

Lastige werktijden. Zeurderige passagiers. Altijd vrolijk zijn. Je werkt in een kleine ruimte. Je bent heel de dag onderweg.

Dat je alleen maar mensen loopt te bedienen in een veel te krappe ruimte. En als je uitbediend bent kun je de rotzooi weer ophalen. In een veel te krappe ruimte. En fooi krijg je ook zelden.

Jetlag en verhoogde stralingsdosis...

Slaapproblemen lijkt mij een van de grote problemen

Ongewenst geflirt door piloten (schijnen zich ineens god te voelen), Je kleding steeds in een kleine koffer ipv , hangend. De best wel pittige opleiding die je moet volgen, terwijl je in feite nog steeds een serveerster ben, met de nadelen van de bovengenoemde argumenten.

Als het vliegtuig neerstort kan je gemakkelijk je rug breken en dan kan je echt gewoon niet lopen, dus samenvatting; hele leven verpest ;$

Een antwoord uit eigen ervaring: De onregelmatige werktijden trekken een wissel op je sociale leven en/of relatie. Je mist soms verjaardagen of andere belangrijke gebeurtenissen, omdat je toevallig net op een ander deel van de wereld zit. Je kunt natuurlijk ook vooraf vrij nemen, maar sommige gebeurtenissen zijn niet te plannen. Geboortes, overlijdensgevallen, etc. in je kring bijvoorbeeld. Je werkt regelmatig in het weekend, dus tijdens het stappen ben jij niet altijd van de partij. Je partner moet ermee om kunnen gaan dat je regelmatig een nachtje van huis bent. Sommige mannen blijken ineens enorm jaloers en trekken de gedachte niet dat jij "gezellig met collega's" (overtrokken gedachte) in een hotel ergens anders op de wereld zit. Verder heeft cabinepersoneel vaak last van een droge huid die er ook niet mooier op wordt. Je gezicht heeft echt meer aandacht en verzorging nodig om de langdurige blootstelling aan de sterke airco in het toestel aan te kunnen. Verder kan ik legio voordelen benoemen, maar daar vraag je niet om. Nou vooruit, toch ééntje: Als je een jonge vrouw bent aan het begin van je carrière is het een ontzettend leuke ervaring om een aantal jaren als stewardess te werken. Je doet mensenkennis en veel plezier op, bovendien zie je nog eens wat van de wereld. Je krijgt grote kortingen op vliegreizen. De mindere kanten van het werk (bedienen van lastige klanten, onregelmatige werktijden, etc.) wegen niet op tegen de leuke ervaring.

Je zit bijna uren in een vliegtuig voor de heenreis, en dan moet je ook weer uren terug voor de terugreis. En je zie je familie bijna niet, je hebt namelijk ook geen tijd voor jezelf. Je zit namelijk de hele tijd in het vliegtuig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100