Is er een mogelijkheid voor een werknemer vrijwillig (eigen wens) een 4e tijdelijk contract aan te gaan met dezelfde werkgever?

Ik werk als uitzendkracht fase A voor een bedrijf en doe projectwerk. Ben 2x ziek thuis geweest, werkgever heeft me nog 1 jaar nodig en wil me een jaarcontract aanbieden. Werkgever mag me (bestuurlijke bepaling) geen contract voor onbepaalde tijd aanbieden. Ik ambiëer dat ook niet, mijn werk is specialistisch en per definitie tijdelijk van aard en ik wil me daar in verder bekwamen (dus bij verschillende werkgevers).

Maar nu hoor ik van het uitzendbureau dat dat jaarcontract dus toch niet kan. Is er een mogelijkheid voor mij om daar met een jaarcontract te blijven werken? Uitzendcontract is te risicovol, als ik weer ziek word is het meteen einde oefening. Werkgever is van goede wil, maar handen zijn gebonden.

Deze werknemerbescherming is leuk en goed, maar is hier werkelijk niet omheen te werken als het de uitdrukkelijke wens van de werknemer is?

Toegevoegd na 16 uur:
Het is niet fase A maar fase 2, het gaat om de NBBU CAO.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien heb je wat aan deze links...in het tweede staat een heel stuk over het fasesysteem https://www.nbbu.nl/pagina/nbbu-cao-voor-uitzendkrachten-0 en http://blog.highline.nl/2011/08/regelgeving-tijdelijke-contracten.html

Als Je al die tijd via een uitzendbureau hebt gewerkt dan kan je gewoon een jaarcontract met de werkgever mits het uitzendbureau hiermee akkoord gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100