Hoe lang duurt het om advocaat te worden?

ik doe nu 4e jaar vmbo-t

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is nog een hele weg. Er zijn verschillende manieren, bijvoorbeeld: Volg na VMO-T eerst Havo 4-5 en daarna VWO 5-6. Daarna mag je rechten studeren (minimaal 4 jaar). Dan ben je meester in de rechten. Daarna aan het werk en na enige tijd advocaat worden. Wie in Nederland advocaat wil worden, moet een verzoek tot beëdiging doen aan de rechtbank in het arrondissement waar hij zich wil vestigen. Om beëdigd te worden gelden specifieke wettelijke eisen, waaronder de eis dat een universitaire juridische opleiding rechtsgeleerdheid met civiel effect (Nederlands recht) met succes is gevolgd. Gedurende de eerste drie jaren mag de advocaat niet zelfstandig zijn beroep uitoefenen. Hij is dan als advocaat-stagiair werkzaam onder begeleiding van een ervaren advocaat als patroon. Als de advocaat-stagiair de verplichte beroepsopleiding heeft voltooid en daarnaast een aantal door de regionale balie voorgeschreven cursussen heeft gevolgd, krijgt hij na afloop van de genoemde drie jaren een zogenaamde stageverklaring. Daarna mag hij de advocatuur zelfstandig beoefenen. Dus dat lijkt minimaal 2+2+4+3 = 11 jaar voor jou....! Natuurlijk heb je ook aan het ROC opleidingen op MBO niveau in de richting van rechten. Na ROC kun je door naar HBO en vandaar naar de universiteit. Dat zal ongeveer net zo lang duren, alleen heb je al eerder een vak geleerd waarmee je ook aan het werk zou kunnen. Toegevoegd na 49 seconden: Bron vergeten:

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Advocaat_(beroep)

Eerst MBO, dan HBO propedeuse halen, dan 4 jaar WO Rechtsgeleerdheid (3 jaar bachelor + 1 jaar master) en 3 jaar stage lopen. Dat gaat dus lang duren.

Als je heel goed je best doet en de kortste weg neemt (zonder iets af te snijden) vanaf je geboorte minimaal 25 jaar. Als je een omweg neemt, zoals jij nu doet, reken dan in totaal op 30 jaar.

Er zijn al diverse antwoorden gegeven, maar wat die opleiding betreft dat kan toch wel wat sneller als je echt een goede leerling bent en vooral rechts- en wetskennis je goed ligt dan kun je ook via de Open Universiteit studeren en daar gelden geen toelatingseisen voor. Verder is het wel mogelijk via de vmbo verder te gaan studeren. Want oud-minister Klink heeft het via de mavo door verdere studie gebracht tot uiteindelijk zelfs een Doctors titel, een hoge post op het wetenschappelijk bureau van het CDA en minister van volksgezondheid. Dus succes gewenst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100