Valse sollicitatie uitnodiging?

Zo juist een vacature binnen gekregen via mail in slecht Nederlands doordat ie naar mijn vermoeden door een vertaler is geweest. Er is nog nooit contact geweest tussen mij en dat bedrijf. Dit zijn de gegevens:
kavitha@abroadeducounsel.com
Met vriendelijke groeten,
HR Management van CMServices
Na wat research kwam ik erachter dat het bedrijf vanuit India opereerd.

Klinkt alsof ze me een valse uitnodiging sturen om mijn persoonsgegevens op mijn CV te zien, maar ik ben niet zeker.

Weet iemand of dit een scam is of dat ze daadwerkelijk abroad mensen zoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo'n e-mail heet 'spam'. Het zijn massamailings die bedrijven aan grote hoeveelheden e-mailadressen sturen. Die bestanden met e-mailadressen zijn te koop. Op de een of andere manier is jouw adres in één of meerdere van die bestanden verzeild geraakt. Daar kom je nooit meer uit zodat de kans groot is dat je meer van die rotzooi in je inbox zult gaan aantreffen. Meestal betreft het verzoeken om geld over te maken om een grote erfenis 'los' te kunnen maken. Die zie je natuurlijk nooit of te nimmer. Of uitnodigingen om met een paar uurtjes thuiswerk uiteindelijk schatten met geld te verdienen, oftewel Multi Level Marketing (MLM). Er is een kans dat iemand mij hier gaat tegenspreken, zulke gelovigen zijn er, maar het komt er bijna altijd op neer dat jij de zielepoot onderaan de verkooppiramide bent die zijn geld kwijt is en met de spullen blijft zitten.

waarom benaderen ze je in slecht nederlands ipv Engels, Dit is voor mij een aanwijzing te vermoeden dat dit bedrijf niet zo heel professioneel is

Niet op reageren, het is nep. Ik krijg die dingen ook. Eindigt vaak met "vijne dag". :)

Weg doen dit bericht. Van alle kanten is men bezig gegevens van mensen te verzamelen. Gelijk blokkeren. Ik krijg steeds mailtjes met verkeerd gespelde woorden. Steeds van andere afzenders. Ja, alle Facebook en andere sociale media maken de emails bekend. Dat geeft ook niks, als je de ongewenste reclame, net als ongewenst drukwerk, maar weg gooit.

Ik zou er nooit maar dan ook nooit op ingaan. Vooral niet als niet staat beschreven hoe ze aan je adres zijn gekomen.

Heb ook vacature gekregen via de mail met deze afzender HR Management van CMServices En dit als e-mail info@seguridadylimpiezas.net. Heel raar heb hem gedelete.

Dat is spam. Echte vacatures komen niet onaangekondigd binnen, en worden meestal goed vertaald, als het bedrijf in het buitenland gevestigd is. Ik heb zelfs zoiets gekregen van een nederlands bedrijf, ook slecht nederlands en niet eens een internationaal bedrijf. Toen ik de site opzocht van dat bedrijf, was het een ernstig verouderde site die op het punt stond om weggehaald te worden. Volgende keer dat je zoiets ziet: meteen in de spamfolder gooien. En verander voor de zekerheid je wachtwoord.

Het is nep.

let er ook even op of je later in de week ook een zogenaamde melding krijgt in correct nederlands/engels aangaande dit bedrijf ook dit mailtje is vals

Je werd niet persoonlijk aangeschreven, dus vals. Bij een sollicitatie, ook al is het gebrekkig taalgebruik, spreken ze je met naam aan en waar ze je c.v. gevonden hebben. Niet meer dan logisch zo :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100