welke opleiding is nodig om tattoos te zetten?

is het nodig om naar de kunstacedemie te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet maar iemand vinden die het jou wil en kan leren en je moet natuurlijk voldoende proefpersonen hebben. Hier wordt een cursus aangeboden. Kosten: cursus €. 3,250.00 p.p Pro tat-2 kit_ €. 1,361.34 Beide €. 4,000.00 http://flash4.home.xs4all.nl/cursus/index.html Meer informatie kun je wel krijgen bij de N>B>T. Nederlandse Bond van tatoeeerders. http://www.tattoobond-nbt.nl/ Moet je ook nog in het bezit zijn van een door de GGGD verstrekte werkvergunning (ingevolge art. 3 van het Warenwetbesluit Tatoeeren en Piercen).

Geen enkele opleiding is verplicht, tatoeëerder is een vrij beroep. Het kan wel zijn dat als je voor een tatoeëerder gaat werken deze eisen stelt, maar kunstacademie lijkt me dan een overdreven eis. Toegevoegd na 3 minuten: Nog even nagezocht je moet een vergunning hebben die door de GGD verleent wordt. Maar dat is dus geen opleiding.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/co...

En als je alles eenmaal heb dan kan je beginnen te oefenen op sinasappels. Ik zou ook op zoek gaan naar een tattoozaak die jou in de leer wilt nemen.

Dus cursus en opleidingen die eigenlijk wettelijk niets doen maar puur zijn voor het aantonen van tattoe ervaring, maar om Een tattooshop te openen en om mensen te kunnen en mogen tatoeëren heb je geen diploma nodig of centificaat maar een vergunning van GGD! Ik denk voor je opleiding van €3000 aanbiedt wat zware oplichterij is! Kan je die mensen ook inlichten dat het eigelijk niet nodig is om te mogen tattoeren of een shop te open! Dan lijkt zo'n teken oefenles van tattoeren wel ineens heel duur toch?!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100