Moet je natuurkunde in je pakket hebben om piloot te worden?

En als je het niet in je pakket hebt kan je dan gewoon een bijscholingscursus doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat heb je zeker nodig. Is het je bedoeling om verkeersvlieger te worden? Dan kun je bij de KLM flight academy terecht. Dit zijn de opleidingseisen: Met HAVO: met minimaal Engels, Nederlands, Wiskunde B1 en natuurkunde 1 in het examenpakket. En met VWO: met minimaal Engels, Nederlands, Wiskunde A12 of B1 en natuurkunde 1 in het examenpakket. Nog wat nuttige sites: http://www.pilootworden.nl/hasflash/10/page/6330/ http://zakelijk.infonu.nl/banen/12974-piloot-worden-op-de-klm-flight-academy.html Of bij de Stella aviation academy: http://www.stella-aviation-academy.nl/Opleidingseisen-n21m62 Er zijn er nog meer. Google maar eens!

Grondige kennis van Natuurkunde en Wiskunde zijn een absolute noodzaak om een vliegbrevet te kunnen halen. Er wordt als je vlieglessen gaat nemen niet naar een diploma gevraagd, maar voor het examen moet je de kennis wel bezitten. Verder is een dosis doorzettingsvermogen en een gezonde financiële basis ook een vereiste.

Ja je hebt zeker natuurkunde en minimaal wiskunde A nodig. Als je dat niet in je pakket hebt, kun je een bijscholingscursus doen in Utrecht. (via de KLM Flight Academy) Maar als je nooit natuurkunde hebt gehad is dat wel erg pittig hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100