Zijn er mogelijkheden om een deeltijd opleiding ( gedeeltelijk) vergoed te krijgen?

Mijn werkgever betaald de opleiding sowieso niet. En ik met een minimum loon als alleenstaande moeder kan hem ook niet betalen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan de kosten mogelijk wel aftrekken van de belasting. Probleem is dan dat je de kosten wel eerst moet voorschieten en slechts een deel (belastingvoordeel) vergoed krijgt. Op de site van de belastingdienst staat o.a.: U mag uw studiekosten of andere scholingsuitgaven onder de volgende voorwaarden aftrekken: - u of uw fiscale partner maakten de kosten voor uw studie de opleiding of studie was gericht op uw beroep of toekomstige beroep - er was sprake van een leertraject. Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht - uw totale kosten min eventuele vergoedingen waren hoger dan de drempel van € 500 De kosten boven de drempel mag u aftrekken ".

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/particulier/...

Als de opleiding noodzakelijk is kun je misschien bij de gemeente een bijdrage vragen. Toegevoegd na 6 minuten: Als het bijvoorbeeld zo is dat je zonder de opleiding je baan niet behouden kunt. Maar navragen bij de gemeente kan altijd natuurlijk, succes!

Als je al werk hebt, en je werkgever vergoedt niet, dan is die opleiding waarschijnlijk niet relevant voor het werk dat je doet. De gemeente/soc.dienst zal ook niet staan te springen om te vergoeden, want die hebben al geen geld om opleiding voor werklozen te vergoeden. Dus helaas zie ik geen mogelijkheid voor je

Ik heb geen idee welke opleiding je wil gaan volgen, maar uitzendbureaus hebben ook vaak de mogelijkheid om een opleiding te doen, onder bepaalde voorwaarden, maar je kan altijd eens langs gaan voor een orienterend gesprek. Succes ermee!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100