Werken bij de (semi)overheid of een bedrijf als je bang bent voor de toekomst?

Bij de overheid is 't loon over 't algemeen lager (bij gelijkwaardige werkzaamheden), maar een (semi)overheidsinstelling zal niet failliet gaan.
Als je bij een bedrijf werkt, kan dat bijv. failliet gaan als je 50 of 55 bent. Probeer dan nog maar eens een baan te vinden...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toch denk ik dat het verschil niet heel erg groot is voor de werknemer. Een gemeente zal niet zomaar opgeheven worden, maar een herindeling kan bijvoorbeeld ook banen kosten, verder wordt er bij de (semi)overheid ook wel aan andere reorganisaties gedaan waardoor je in de problemen kunt komen. Natuurlijk heb je een vrij goede rechtspositie als werknemer van de (semi)overheid, maar die heb je over het algemeen ook wel als je voor een bedrijf werkzaam bent. Als je al wat ouder bent en dan je baan kwijt bent wordt je in Nederland nog altijd gediscrimineerd, uit onderzoek blijkt dat mensen op die leeftijd wegens ervaring en dergelijke juist meer productief zullen zijn dan jongere werknemers, maar desondanks kun je in sommige gevallen solliciteren tot je 100 gram weegt. Dat is slechts een van de vele dingen die veranderd zou mogen worden als het aan mij ligt.

Als je enige motivatie om te werken is 'het behouden van dat werk' (en niet WAT je doet), dan moet je dat doen ja. Of in de uitvaart-industrie gaan werken, die blijft ook nog wel even... Hoewel, als ik een HR functionaris van de overheid was en iemand met zo'n motivatie tegenkwam, ik denk niet dat ik hem aan zou nemen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100