wanneer ik een nul uren contract hebt kan ik dan per direct weggaan bij mijn oude baas is er nog een opzeg termijn ja of nee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk het niet als je een 0-uren contract hebt kun je meteen weggaan.

De meeste contracten bevatten een bepaling over de manier waarop je wordt opgeroepen en of je hier altijd moet komen opdraven. Een opzegtermijn is standaard in arbeidsovereenkomsten (als er geen genoemd is, dan geldt de wettelijke bepaling, ik meen dat het dan gaat om een maand). Maar meestal kun je er met de baas wel uitkomen. Want niemand heeft belang bij een medewerker die er totaal geen zin meer in heeft.

wettelijk heb je een maand opzegtermijn

JA

Als je een nul-urencontract hebt voor bepaalde tijd, loopt deze automatisch af van rechtswege op de aangegeven datum en is opzegging niet nodig. Wel is opzegging nodig als je binnen dit contract eerder wilt stoppen. In je arbeidsovereenkomst vind je de opzegtermijn. Soms is het in overleg met je werkgever mogelijk om eerder te stoppen. Stoppen met een nul-urencontract voor onbepaalde tijd moet met een door het in de arbeidsovereenkomst opgegeven opzegtermijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100