Schend jij wel eens je geheimhoudings plicht dat je van je werkgever hebt? Zo ja wat dan? Haha

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb nog nooit geheimhoudingsplicht geschonden... Hier moet ik wel bij zeggen dat ik bij wat ik vertel altijd tegen de grens van geheimhouding aan zit. Dus bijvoorbeeld spreken: Over rode vloeistof nadat er iets heeft plaats gevonden. Terwijl iedereen dan kan bedenken dat je het hebt over een plaat waar iemand is vermoord, of zelfmoord heeft gepleegd... Ook in mijn branche heb ik daar wel eens mee te maken gehad...

Ik heb als ontwerper, en eerder auto ontwerper zeer zware geheimhoudings plichten en heb die nog nooit bewust geschonden. Soms gaat er echter we eens iets fout en praat je je mond voorbij of zeg je het verkeerde tegen de verkeerde persoon. Of iemand ziet iets wat hij/zij niet mag zien.

Nee, integriteit staat voorop.

Indien er in een arbeidsovereenkomst een geheimhoudingsverklaring opgenomen is, zijn daar vaak ook boeteclausules aan verbonden... Is dat even lachen...

Bij mijn weten heb ik nog nooit een geheimhoudingsplicht geschonden. Dat geldt zowel voor de geheimhoudingsplicht die in een arbeidscontract staat, als voor de morele geheimhoudingsplicht die geldt wanneer iemand je iets persoonlijks vertelt. In mijn beoordelingen (werk) en terugkoppeling uit de vriendenkring komt steeds weer mijn integriteit als positief punt naar voren. Daar ben ik erg blij mee, want ik vind dat belangrijk.

toen ik bij de sos telefonische hulpdienst werkte, werden we geacht het adres van waaruit we werkten geheim te houden. helaas heb ik een keer per ongeluk m'n mond voorbij gepraat, gelukkig zonder consequenties.

Ja, ik vertel regelmatig aan rokende mannen in parkeergarages dat het bedrijf waar ik werk eigenlijk een dekmantel is voor een geheime sectie van de AIVD. (Hihi, nee dus, maar ik kon het niet laten...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100