Wat vragen als je belt naar aanleiding van een vacature?

Als vervolg op deze vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/voordeel-bellen-sollicitatie.38607
Stel: je hebt een heel complete vacature voor je neus liggen. En je hebt eigenlijk niet concreet iets te vragen (vacature is nog vrij, je weet aan wie je het moet richten, er staat heel uitgebreide info over welke afdeling je komt werken etc). Wat valt er dan nog te vragen?
Wordt het dan niet bellen om het bellen? Vind dat je dan minstens wel met een goede vraag moet komen.
Wat zijn nu goede vragen om dan nog te stellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eén heel simpele vraag, iets dat nooit in de vacature staat: Staat de vacature nog open? Er kan wel een datum in de vacature staan tot wanneer je kunt reageren, maar in theorie kan er altijd een kandidaat gevonden zijn die zo goed is dat hij meteen is aangenomen. Even bellen of de vacature nog niet is ingevuld kan daarom nooit kwaad. Je vraagt niet naar de bekende weg, en je hebt je effect dat je door te bellen al interesse hebt getoond.

Bellen doe je alleen als je echt vragen hebt. Toegevoegd na 24 minuten: Het heeft geen zin om te bellen als je geen zinnige vragen hebt. Als je die wel hebt kun je bellen

Je belt omdat je interesse hebt. Zo kan het bedrijf direct vragen aan jou stellen. Hiermee heb je misschien net iets meer kans om op gesprek te mogen komen.

Tegenwoordig is er veel reclame over het nieuwe werken...je werk doen vanuit elke plaats in Nederland (alleen geschikt voor bureau werk via computer overigens). Je kunt vragen dus naar de flexibiliteit in werktijden...is het strak ingeroosterd of kan je komen wanneer het je uitkomt tussen bv 7 en 9 uur en vertrek ergens tussen 16 en 18 uur (variabele werktijden heet dat) (Tenzij ook dat al in de vacature vermeld staat natuurlijk)

Als alles al in de advertentie staat zijn er geen goede vragen meer. Dan wordt het vragen naar de bekende weg, en als potentiele werkgever zou ik dan denken: Die sollicitant leest de vacature niet goed, dus hoe slim is die werkelijk. Ik ga het niet uittesten, dus geen uitnodiging. En verder heeft bellen met een vraag ook geen meerwaarde meer als iedereen dat gaat doen, is alleen maar lastig voor de telefoniste, medewerker P.O die steeds van zijn werk af moet om vragen te beantwoorden van mensen die niet begrijpend kunnen lezen Succes met solliciteren verder (neem aan dat je daar mee bezig bent)

Ook al heb je geen zinnige vragen, toch bellen. Zo laat je zien dat je interesse in het bedrijf en de vacature hebt, en kun je ze alvast vertellen dat ze binnenkort een sollicitatiebrief van je kunnen verwachten. Ik bel altijd met vragen die ik eigenlijk allang weet. Je weet maar nooit, misschien pikken ze het op en denken ze van, hee die heeft echt interesse hierin. Kan misschien net dat verschil uit maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100