Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar staan de 2 letters voor in de postcode?

Iedereen heeft een postcode van 4 cijfers en 2 letters (in nederland) maar ik vraag me af waar die 2 letters voor staan en of ze nog een naam hebben zoals bij jp jan piet is

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
8.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

De letters verwijzen naar een groep van ongeveer 25 woningen, bedrijfspanden of postbussen. Er is geen verband tussen de letterkeuze en de plek, en ze hebben dus ook geen speciale betekenis. Die bedenken mensen er alleen zelf bij om ze beter te kunnen onthouden.
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
letters zijn niet zomaar verzonnen AA zijn meestal postbussen AB is in het centrum en hoe verder uit het centrum hoe verder in het alfabet.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
En een nieuwe wijk (vaak aan de buitenkant van een plaats) krijgt de volgende letters..
De cijfers duiden een wijk aan, de letters een groepje adressen in de wijk. Om de code overzichtelijker te houden gebruikt men letters i.p.v. cijfers voor deze groepjes, waarbij de letters eigenlijk gebruikt worden als cijfers van een 26-tallig cijferstelsel. Met twee letters kan men zo 676 combinaties maken, met twee gewone cijfers zouden dat maar 100 mogelijkheden zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding