Welke gegevens zijn nodig voor het versturen van een brief met de post?

Alleen een adres of ook een naam oid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een envelop natuurlijk :) en een postzegel. op de envelop schrijf je de: Postcode, Straat en de naam van diegene. Let op dat je de postcode correct invoert.

In principe komt een brief aan als je alleen de postcode en het huisnummer er op zou zetten (bijvoorbeeld 1234 AA, 15) Maar dan loopt hij wel vertraging op, omdat ze dat moeten uitzoeken. Naam is niet zo belangrijk, tenzij er meerdere personen op dat adres zijn en het is voor 1 specifiek persoon, of het gaat naar een bedrijf (dan doe je vaak 'ten name van' een persoon of afdeling) Toegevoegd na 1 minuut: Naam hoeft niet, maar kan handig zijn Adres is wel aan te raden, dan is je brief makkelijker te bezorgen en sneller op de plek van bestemming. Postcode en huisnummer is heel belangrijk. Plaatsnaam maakt het ook iets makkelijker, maar ze zien aan de postcode ook al waar het heen moet. Land is alleen nodig als je naar het buitenland gaat sturen, of vanuit het buitenland iets naar Nederland wilt sturen.

Op deze website http://www.postnl.nl/voorthuis/brief-versturen/brief/ vind je de eisen die het grootste postbedrijf van Nederland PostNL stelt aan de adressering van een brief. Dat zijn dus de gegevens die je nodig hebt voor het versturen van een brief met de post. Het gaat dan dus om de naam van de geadresseerde, de straat en het huisnummer (of de vermelding "Postbus" en daarachter het postbusnummer) en daarna de postcode en de woonplaats van de geadresseerde. Zie voor meer infomatie de afbeelding. Postcodes kan je vinden via http://www.postnl.nl/postcode-zoeken/ of http://www.postcode.nl.

Bronnen:
http://www.postcode.nl
http://www.postnl.nl/postcode-zoeken/
http://www.postnl.nl/voorthuis/brief-verst...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100