Waarom knipperen vrachtwagens ineens met hun lampen op de snelweg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als hij word ingehaald door een andere vrachtwagen om aan te geven dat hij terug naar rechts kan. Als groet naar een bekende/collega. Stukje voor een oprit met invoegent verkeer is het een seintje dat hij ze gezien heeft en de ruimte geeft om in te voegen. Daarnaast is het met een dergelijk gewicht gewenst om wat ruimte te hebben en te blijven rollen in sommige situaties, en als er dan bestuurders van luxewagens niet bij de les zijn kan dat erg hinderlijk zijn in de vorm van opnieuw snelheid krijgen. Vandaar ook vaak een seintje in de hoop dat mensen het dan begrijpen.

Dit kan allerlei redenen hebben. - Als groet - Wanneer er een controlle is - Bij gevaar Toegevoegd na 1 minuut: -Wanneer er een andere vrachtwagen voorbij steekt dan verwittigen ze dat hij terug naar rechts kan rijden Toegevoegd na 2 minuten: - Iemand heeft verblind ze met hun lichten

Meestal is dat om collega's die hen inhalen te waarschuwen dat ze terug kunnen invoegen. De vrachtwagen die inhaalt zal vervolgens bedanken door na het invoegen met zijn richtingaanwijzer nog eens extra naar links en rechts te 'pinken'. Probeer het maar eens uit als een vrachtwagen je inhaalt of wanneer je hem laat invoegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100