Hoe moet je handelen als je met een truck-oplegger combi rijd en de trailer uitbreekt en op de andere rijbaan terecht komt tijdens het remmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het probleem is dat je waarschijnlijk geen ruimte genoeg hebt zoals bij veel dingen die je leert op een (anti)slipcursus maar, Je zult moeten proberen je trekker weer voor de oplegger te krijgen dit kan door middel van een klein beetje gas geven en de trekker in die richting te sturen. Er zijn rij opleidingen net als voor personenauto's die het slippen met vrachtwagen bevatten heel leuk om te doen en heel leerzaam. Ik neem niet aan dat je nu tijdens het slippen mobiel zit te internetten dus veel belangrijker is het te voorkomen.

Bij schade de politie bellen en anders gewoon doorrijden.

Rustig aan, zo snel mogelijk naar de garage.

Ervan uitgaande dat gas geven niet mogelijk is (je remt tenslotte niet voor niks): weesgegroetje bidden en hopen dat er geen tegenligger aankomt.

Ik ga er vanuit dat je dus zelf geen chauffeur bent, anders hoef je zo'n vraag niet te stellen. Dit leer je tijdens je rijopleidingen (ja meerdere dus) en er is tegenwoordig ook een verplichte slipcursus voor elke beroepschauffeur. Wanneer je deze gevolgd hebt, weet je precies wat te doen. * En een trailer breekt echt niet zo maar uit. Of je remt wel heel onbenullig hard of bij glad/nat weer te hard remmen.... zoals gezegd, als chauffeur leer je dat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100