parkeren vracht auto in de bebouwde kom zijn daar per gemeente richtlijnen voor

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

per gemeente zijn er andere voorwaarden opgenomen binnen de APV, het beste is om deze even te raadplegen voor de desbetreffende gemeente

Ja, de regels voor het parkeren van een vrachtauto binnen de bebouwde kom verschillen per gemeente. Er zijn al vele gemeenten die artikel 5.1.7 (Parkeren van grote voertuigen) van hun APV gebruiken om grote voertuigen te weren uit de bebouwde kommen. Dit is artikel 5.1.7: 1 Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op een door het college aangewezen plaats, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. 2 Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter te parkeren op een door het college aangewezen weg, waar dit parkeren naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte. 3 Het in het tweede lid gestelde verbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur. 4 Het college kan van de in het eerste en tweede lid gestelde verboden ontheffing verlenen.

Bronnen:
http://buurtlink.nl/4707ET/roosendaal/Elis...

Bij ons is dat per woonwijk. De woonwijk waar ik woon mag het niet, tenzij het bestemmingsverkeer is wat enkel moet laden en/of lossen. Ik ken ook een woonwijk hier waar het geen probleem is als je d'r 1tje voor de deur parkeert.

In Delft waar ik woon staat inderdaad in de A.P.V. dat er binnen de bebouwde kom geen vrachtwagens geparkeerd mogen worden. Er staan borden aan de rand van de kom die dat aangeven. Er zijn echter in de A.P.V. wel een paar uitzonderingen opgenomen, maar op die plekken staat geen speciaal bord om dat aan te geven. Ik heb eens een hele discussie gehad met een agent die niet goed op de hoogte was en een bon voor mij had uitgeschreven. Pas toen hij op mijn aandringen de zaak checkte trok hij met tegenzin de bon in. :-)

Elke gemeente hanteert andere regels . Een redelijke grote gemeente is er wel een parkeerplaats ingericht voor vrachtauto`s . Het beste kun je even informeren bij de gemeente waar je jou vrachtauto kan parkeren .

het beste is om even te informeren bij de gemeente wat de APV is. Ook is vaak te zien bij het binnenrijden bij het Plaatsnaam bord of er een aparte parkeerverbod is voor vrachtwagens.

Ja dat klopt. Dat is per gemeente verschillend. In veel gemeentes mag je, met12 meter of langer, s'nachts niet parkeren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100