Mag ik met een beginnersrijbewijs in Canada een auto huren/rijden?

Ik heb sinds enkele maanden mijn rijbewijs gehaald in Nederland. Mag ik hiermee in Canada een auto besturen en eventueel een auto huren? Zit hier een minimum leeftijd aan en moet je het rijbewijs een minimum tijd bezitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

"Het huren van een auto is mogelijk vanaf 21 jaar. Toch zijn er veel verhuurbedrijven die een minimale leeftijd van 25 jaar eisen of hogere verzekeringskosten in rekening brengen als de bestuurder jonger dan 25 jaar is. Verder dien je bij het huren van een auto ten minste 2 jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs. Rijbewijs Het Nederland rijbewijs is in Canada gewoon geldig. Toch zijn er veel autoverhuur bedrijven die een internationaal rijbewijs vragen. Vraag dit daarom van te voren even na. Een internationaal rijbewijs kun je eenvoudig bij de ANWB kopen." Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt dus in jouw geval geen auto huren in Canada.

Bronnen:
http://alberta-canada-reizen.nl/reistips/a...

De minimum leeftijd voor het huren van een auto is in de meeste gevallen 21 jaar. Bij Hertz is het op sommige lokaties mogelijk om een auto te huren vanaf 20 jaar. Er hangen wel vaak extra kosten aan vast wegens een jonge bestuurder verzekering. Daarnaast kan het per gebied / stad verschillen wat de minimum leeftijd is. Zonder je bestemming en leeftijd te weten wordt het lastig om een goed advies te geven.

Bronnen:
http://goedkoopvakantieautohuren.com/auto-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100