Als je met een opendak in een cabrio rijdt in de regen, word je dan nat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je schoenen blijven droog, maar zeker je bovenlichaam zal nat worden. Als je goed oplet, zie je ook wel eens dat cabriorijders dan stoppen om gauw het dak dicht te doen! Wat je achter de voorruit minder aan rechtstreeks op je kleding vallend water krijgt, wordt deels gecompenseerd door met luchtwervelingen meekomend "fijn"verdeelde druppeltjes (waternevel). En de waternevel achter andere voertuigen is vervuild met opspattend water achter de banden. Kijk maar naar de vaak opvallend vervuilde achterzijde van vrachtwagens; je eigen auto wordt aan de achterzijde in regen ook erg vies. Ik heb drie Lelijke Eenden gehad vroeger (dus standaard met roldak), maar ik ben dat nat worden zelf nooit helemaal uit gaan testen!

als je maar 'n beetje snelheid hebt dan word je niet nat van 'n regenbui. door de lucht stroom komt er gèèn water binnen.

Bronnen:
eigen ervaring, vaak gereden in de regen

Als je rijdt blijf je behoorlijk droog tenzij je achterpassagier bent. Helaas moet je wel eens stoppen en dan word je geheid nat. Nou, dat is mijn antwoord.

Heel soms bij een bepaalde snelheid blijf je bijna droog ( de snelheid verschilt per type cabrio ) maar nee meestal wordt je kledder nat ! Maar niet van voren of van boven !?!?? Juist van achter dus in je nek en op je schouder . Hoe komt dat , ? De lucht gaat over je heen en trekt zeg vacuüm op je schoot . Dat wordt weer aan gevuld met lucht van achter . Vaak wordt dat vervelende effect met een wind scherm achter de voorstoelen geminimaliseerd . Dus een echte twee zitter met gelijk achter de voorstoelen een wind scherm blijft betrekkelijk droog .

Hoe harder je rijdt, deste droger je blijft. De luchtstroom rond de auto zorgt dat de meeste regen over de auto heenwaait, mits de auto voldoende snelheid heeft. Mythbusters heeft dit uitgebreid onderzocht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100