Heftruck vraag, waarom is het niet toegestaan met geheven last te rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

I.v.m het gevaar dat de last er tijdens het rijden vanaf valt. En waarschijnlijk ook omdat het zicht belemmert kan worden wanneer de last geheven is. Toegevoegd na 1 minuut: quote: Branche afspraak Om de veiligheid van medewerkers te verhogen, zijn er in de branche de volgende afspraken gemaakt: • Er mag niet vooruit gereden worden met een last die hoger is dan 60 cm. De bestuurder moet de ruimte vlak voor de last kunnen overzien. Indien dit niet mogelijk is, moet achteruit gereden worden. • Een heftruck mag nooit met geheven lading rijden omdat er, zeker bij het nemen van een bocht, een risico bestaat dat de heftruck omvalt doordat het zwaartepunt van de heftruck en de last te hoog komt te liggen. De heftruckvork mag maximaal 5 cm boven de grond uitkomen.

Bronnen:
http://www.gezondehandel.nl/net-book.php?o...

Het z.g. 'hefboomeffect' kan daarbij het gevaar opleveren...

De last kan erafvallen-schuifen bij plotseling remmen. Het uitzicht is belemmerd als je vooruit rijd. De heftruc zou kunnen kantelen bij een zware last.

Op intern transport materieel dienen een divers aantal veiligheidsvoorzieningen aanwezig te zijn. In de praktijk is gebleken, dat rond een aantal veiligheidsvoorzieningen regelmatig discussie ontstaat en erger nog waaraan op chauffeurs/monteurs-niveau regelmatig gesleuteld/gerommeld wordt. Bij het op een rijtje zetten wordt de machinerichtlijn c.q. de onderliggende geharmoniseerde normen en de arbeidsmiddelenrichtlijn gehanteerd, waarbij geen bovenwettelijke voorschriften worden toegevoegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100