Hoe gevaarlijk is "tornadojagen" nou echt?

Ik heb geen ervaring (en dat ben ik ook niet van plan), maar als je in een auto zit, en je veiligheidsgordels om hebt (dat laatste ontbreekt volgens mij nog wel eens in de USA), wat kan je dan gebeuren? Ik heb een filmpje gezien, waaruit ik eigenlijk alleen heb overgehouden dat één van de figuren behoorlijk in paniek raakte, maar ook daar gebeurde eigenlijk weinig. Zijn er echt gevallen bekend, waarin een auto zover weggeslingerd werd dat de inzittenden (zonder gordel) behoorlijk beschadigd werden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk dit filmpje maar eens... http://nos.nl/op3/artikel/513460-tornadojager-overleden-tijdens-jacht.html Die gasten waren bekend van Discovery Channel, zijn laatst overleden. Of zij wel of niet een gordel om hadden weet ik niet, maar bij tornado's maakt het in principe vrij weinig uit of je hem nou wel of niet om hebt. Als je niet in een bepantserde wagen zit en je komt echt midden in de tornado, zijn je kansen vrijwel nihil.

ligt er aan hoe ver je gaat, laatst zijn geloof ik 2 heel beroemde tornadojagers dood gegaan. je moet de kracht van een tornado niet ander schatten. De auto kan met inzittenden en al in de lucht getrokken worden als je dan val en je komt met je hoofd ergens op terecht... en dan heb ik het nog niet gehad over het rond vliegend puin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100