Hoe slecht is het voor een kat om door de bagagescan op een vliegveld te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het eenmalig gebeurt kan het geen kwaad. kijk wel uit dat je kat niet zwanger is. ze zal (neem ik aan) op de terugweg ook moeten worden gescand. Gezond is het nooit maar de kans op letsel is te verwaarlozen.

Hoe slecht is het voor jou om een Röntgenfoto te ondergaan? Helemaal niet slecht. Anders deden artsen het niet. Je kat loopt er niets van op. Maar hij hoeft helemaal niet door dat apparaat. je mag hem in je armen nemen en met poeslief door het detectiepoortje lopen. Gerustgesteld?

Hoi. Het is zeker niet goed voor je kat. X-Ray straling is iets anders dan de röntgenfoto die wij ondergaan. Je mag je kat inderdaad gewoon op de arm nemen en als dit niet mogelijk is kan het gecontroleerd worden in een aparte ruimte zodat de kat niet weg kan rennen. Mocht je kat toch door de xray zijn gegaan moet je de kat laten nakijken door de dierenarts, voor de zekerheid.

Wat hierboven x-ray genoemd wordt is in feite röntgenstraling. Dezelfde techniek die ziekenhuizen, tandartsen en dergelijken gebruiken om in je lichaam te kijken. Daar gebeurt dit heel snel omdat het radio actief materiaal betreft. Ja, het is dus schadelijk. Bij bagage is het namelijk langdurige blootstelling omdat het om dingen gaat wat niet uitmaakt. Niet goed voor de kat dus.

De straling die op Schiphol gebruikt wordt is aanzienlijk lager dan die van een rontgen in het ziekenhuis. Je moet het niet elke dag doen, maar 1 malig zou het geen probleem moeten zijn. Alleen als het goed is laat men geen levende wezens door de scan gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100