Als je met een aanhanger parkeert, moet je dan voor 1 of 2 plaatsen betalen?

Toegevoegd na 13 minuten:
Ik heb het dus over een aanhangwagen, niet over een caravan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zegt de gemeente Amsterdam: Het is niet toegestaan om uw aanhangwagen, kampeerwagen, caravan of ander dergelijk voertuig langer dan drie achtereenvolgende dagen te parkeren. Dit geldt ook indien zij gekoppeld zijn aan een auto of ander motorvoertuig. Daarnaast is het verboden een aanhangwagen, kampeerwagen, caravan of ander dergelijk voertuig anders dan in een parkeervak te plaatsen. Dit alles geldt ook voor aanhangwagens en caravans die voorzien zijn van een eigen kenteken. Let wel, indien deze voertuigen geparkeerd worden dient er gewoon parkeergeld voldaan te worden (zie betaald parkeren). Het is verboden op de weg een aanhangwagen, handkar, bakfiets, kruiwagen of een dergelijk vervoermiddel te parkeren met het doel parkeerruimte te reserveren. Daarnaast is het niet toegestaan om op of aan de weg een voertuig te parkeren dat hoofdzakelijk of uitsluitend als opslag- of bedrijfsruimte wordt gebruikt. Toegevoegd na 7 minuten: En in Groningen:U kunt uw auto met aanhangwagen parkeren (gebruik makend van twee parkeervakken) zonder extra parkeervergunning voor de aanhangwagen. Natuurlijk is in betaald parkeren gebied voor de auto wel een vergunning of parkeerticket nodig. Amersfoort:Voor bewoners die woonachtig zijn binnen een vergunningzone is het mogelijk een tijdelijke vergunning te krijgen voor losstaande aanhangers zoals caravans, vouwwagens, enz. Deze vergunning wordt u verleend voor een periode van maximaal 3 dagen, is kentekengebonden en wordt uitgegeven per adres voor 1 locatie. Overigens: het is landelijk dat en aanhanger of caravan maar 3 dagen aan de openbare weg geparkeerd mag zijn.

Dit is per gemeente verschillend. Die staat in het apv (algemene plaatselijke verordening) genoemd. Ik weet niet in welke gemeente je je caravan wil parkeren maar je hoeft voor je caravan(naar mijn beste weten) geen parkeerkaart te halen. In de apv staat dan genoemd dat caravans niet in het betaald parkeer gebied geparkeerd/gestald mag worden. Dus raadpleeg de apv van jouw gemeente als je het exact wil weten

Normaal neemt u 2 parkeervakken in beslag. Alleen zijn de parkeerautomaten daar niet op berekend. Tenzij u voor 2 parkeervakken apart gegevens kunt invoeren. Informeer bij de beheerder.

U moet voor twee plaatsen betalen. U houdt immers ook twee plaatsen bezet. De twee parkeerkaartjes kunt u naast elkaar in uw auto kwijt. Het tweede kaartje hoeft dus niet op de aanhangwagen bevestigd te worden. Let er op dat u de aanhangwagen wel netjes in een vak zet. Zo nodig moet de aanhangwagen dus afgekoppeld worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100