Hoeveel kilometer rijd een bestuurder van een auto gemiddeld per jaar?

Ik ben op zoek naar een auto en nu heb ik er eentje gezien van bouwjaar 2000 met maar 113500 km op de teller. Voor mijn idee is dit veel en veel te weinig en dus niet betrouwbaar. Vandaar mijn vraag wat het gemiddelde is dat iemand per jaar rijd aan kilometers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hangt van de eigenaar af. ik kocht een auto van 10 jaar oud met 31000 km. op de teller, met alle onderhoudsboekjes en N.A.P. ja, en die was echt van een oud vrouwtje geweest, ik reed er 3 jaar probleemloos mee en ruilde hem in bij 130000 km. het is maar net of het een boodschappen auto, of een werkpaard is geweest. kijk maar naar het interieur, naar de slijtplekken op de bekleding, of het stuur glad is gesleten, en je pedaalrubbers, hoe die zijn. maar als er onderhoudsboekjes bijzitten kan je zien hoeveel, en waneer en bij hoeveel km. hij jaarlijks onderhoud heeft gehad. suc6

Ik rij zakelijk+ privé zon 45000 km per jaar maar dat is dus ook zakelijk ik vind het zelf best heel veel

Dat is zeker niet veel, het is net 10.000 per jaar. Het gemiddelde aantal km's is minstens het dubbele.

Het hangt er vanaf van wie de auto geweest is en waarvoor hij gebruikt is. Als het een tweede auto is geweest, dan is het een normaal aantal kilometers. Ik rij zelf ook maar iets van 9.000 km per jaar, woon 16 km van m'n werk, net iets teveel om te fietsen, geen OV in de buurt en dus de auto, maar per jaar toch niet meer dan 9.000 - 10,000 km en er is niets mis met mijn auto ;-) Toegevoegd na 47 seconden: Een gezinsauto, die ook voor vakanties e.d. gebruikt wordt, rijdt meestal tussen de 15.000 en 20.000 km per jaar

Dit hangt ook van het merk auto af. Voor een auto met een hoge brandstogverbruik (denk aan Porsche) is deze km stand hoog. Voor normale auto's gebruik ik zelf altijd als gemiddelde 20.000 km per jaar. In die opzichte zou deze auto ongeveer 160.000 km op de teller moeten hebben.

Het is zeker niet ongebruikelijk dat iemand zo weinig rijdt. Er zijn genoeg mensen die een auto hebben, maar met de fiets naar hun werk gaan, of met het OV omdat ze geen zin hebben in de file. Er hoeft dus niets aan de hand te zijn. Als je serieuze plannen hebt, vraag dan altijd naar het onderhoudsboekje, of garagerekeningen. Want als je de naam van de garage weet, kan je niets meer overkomen (voor wat betreft de juistheid van het aantal gereden kilometers) omdat de Nationale Autopas je dan behulpzaam is. Zie link hieronder, waar je er alles over kunt lezen. Toegevoegd na 4 minuten: Ik zie nu pas, dat de naam van de garage zelfs niet nodig is. Je kunt online checken voor 2,95 op juiste km stand, en voor 4,95 kijken ze ook nog even of íe gejat is. Je hebt alleen het kenteken nodig. Succes!

Bronnen:
http://www.nationaleautopas.nl/

Ga er maar vanuit, dat het betrouwbare info is. Ikzelf rijd voor mijn werk hooguit 7.000 à 8.000 km per jaar en dan nog wat kortere ritjes die met werk niets te maken hebben. Alles bij elkaar kom ik bij lange na niet aan de 10.000 km per jaar.

Als deze auto een diesel is of op gas rijdt, dan ga er maar van uit dat er iets mis is met de kilometerstand. Als het een benzine auto die alleen op benzine rijdt, dan is er niets mis met deze kilometerstand. Zelf rijdt ik ook niet meer dan 12.000 kilometers per jaar, zowel zakelijk als prive. Verzekeringen gaan ook uit van een gebruik van ongeveer 12.000 km. per jaar. Als je daar boven komt, kan je in een ander tarief vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100