Hoe worden de vlieguren van de bemanning van een vliegtuig berekend?

Er wordt altijd gesproken over een piloot met X aantal vlieguren, maar hoe worden deze uren precies berekend? Wordt alleen de tijd tussen vertrek en landing geteld, of ook tijd die de bemanning bezig is met van alles en nog wat vóór en ná landen, maar toch aan boord van het vliegtuig?
Worden de uren voor de piloot en copiloot, en de uren voor de crew op een andere manier berekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naar mijn weten, hebben we altijd als flightcrew, het moment van "take off" en het moment van "touch down" als vliegtijd aangemerkt. Dus het "loskomen" en het "raken" van de grond. Taxiën is geen vliegtijd.

Vlieguren zijn alleen de uren dat een piloot daadwerkelijk in het vliegtuig zit. Daar hoort ook het taxiën bij en eventueel wachten (maar in het toestel!): http://www.lbc.co.uk/how-are-a-pilots-flying-hours-calculated-41744 Toegevoegd na 1 minuut: Werkdag van een piloot is langer dan zijn vliegen.

De vlieguren voor een piloot zijn de uren tussen het moment dat hij/zij de navigatielichten van het vliegtuig aan doet tot hij/zij deze uit doet. Deze lichten dienen aan te zijn voordat het vliegtuig wordt gestart (dit is niet meteen nadat de piloot het vliegtuig binnentreedt) en worden uitgeschakeld als het vliegtuig wordt uitgeschakeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100