Is er ooit een passagiers vliegtuig midden in een stad neergestort?

Ik heb vaak vliegtuigen crash gezien.
Maar is er wel eens een vliegtuig neergestort in een drukke stad vol met mensen?

Toegevoegd na 11 uur:
Hier Onder zie je een afbeelding van een Air France deze vliegtuig ging opstijgen van een vliegveld maar de motoren vielen uit.. Gevolg storte deze vliegtuig recht op een stad. Schade is niet heel erg groot dode aantal wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

ja in Amsterdam de ELAL boeing , en op 9-11 in New York in de twin towers het gebeurt regelmatig .

Een piloot zal er alles aan doen om niet in een drukke stad te crashen. Helaas lukt dat niet altijd. Zoals hier in Goma, Congo, op 15 april 2008.

Zeker wel in de jaren go is er n boeing op de bijlermeer neergestort. In NY is het ook gebeurt maar dat was n terroristische aanslag .

Ja, het Israelische vliegtuig dat in de Bijlmer neerstortte, misschien 10-15 jaar geleden.

Ja, bijvoorbeeld bij de crash op een woonwijk van de stad Medan op Sumatra op 5 september 2005. Daar stortte kort na het opstijgen een Boeing 737 van de maatschappij Mandala neer. Er stierven 111 inzittenden van het vliegtuig (slechts zes van de mensen aan boord hebben het ongeluk overleefd) en minstens veertig mensen op de grond. Zie bron voor verdere details:

Vliegroutes van en naar luchthavens liggen nooit over grote steden gepland, en aangezien bij start en landing (dus ook uitklim en aanvlucht) de meeste kans is op 'misgaan', én omdat piloten altijd zullen proberen 'goed' te kunnen landen, dus bv. op een snelweg, als ze de luchthaven niet (meer) kunnen bereiken, zal dit alleen gebeuren als het vliegtuig niet meer te besturen is, zoals dat van de Bijlmerramp. De enige stad waar je langere tijd overheen vliegt is Sao Paulo (Brazilië) - die stad is zó gigantisch groot, dat je er 20 min. na de start nog steeds overheen vliegt...

In 2008 stortte er een klein vliegtuigje neer in Mexico-stad. Niet veel doden gelukkig. http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegtuigongeluk_Mexico-stad_2008 Daarnaast zijn er ook crashes die wel goed aflopen. Zoals vorig jaar januari, toen er een vliegtuig een noodlanding wist te maken in de Hudson-rivier/New York http://www.foxnews.com/story/0,2933,480078,00.html

Ja die mer een bom aan boord die is toch op locherbie neer gestort zou toch door Libie zijn beraamd .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100