Is de kans groot dat een vliegtuig neerstort, als plotseling iedereen hoog in de lucht zijn mobiele telefoon/netwerken inschakelt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de kans is er altijd. Maar die is net zo groot als dat er 2 mensen of zelfs 1 hun telefoon aanhebben. Je moet eerst weten waarom dat is: Alle electronische apperaten met een antenne mogen NIET gebruikt worden. Dat komt omdat het kan interferen met de communicatie- en navigatie in de cockpit) Krijg je die indicaties in de cockpit, dan ga je uiteraard behalve je noodsignalen, alles in werking zetten. Je gaat voorrang krijgen om zo veilig mogelijk ergens te landen. Ze hebben bijv een satcom ( sateliet communicatie lees: foon) daarmee bel je zelfs vanaf de himalaya... Problemen: kan behoorlijk ja. Spontaan neerstorten: Nee... Toegevoegd na 1 minuut: En in eenander geval zullen ze de passagiers kunnen vragen te dubbel checken of alle apparatuur ( maar dan ook alles- laptops ipods etc) uitstaat en de stewardessen dit laten controleren...

Neerstorten zal wel niet gebeuren maar het magnetisch veld zou de koers kunnen wijzigen omdat dit het navigatiesysteem ZOU kunnen ontregelen.

Nee, dat soort verhalen kun je verwijzen naar het rijk der fabelen. Met de hedendaagse techniek al helemaal. Een beetje vliegtuig is reeds van zichzelf al voorzien van internet. Anders wordt het als ten tijde van een crisis de piloot en de rest van de bemanning volop aan het sms-en en aan het twitteren zijn. Toegevoegd na 7 minuten: Anders werd het niet eens toegestaan om deze zaken mee te nemen aan boord.

Als er een reele kans zou zijn om met een gsm een vliegtuig neer te halen had al qaida dat al vele malen gedaan. De kans is onwaarschijnlijk klein dat er ernstige storingen ontstaan in een vliegtuig door het beperkte signaal van telefoons. De piloten zullen het wel vervelend vinden als er kraak en stoorgeluiden op de intercom optreden, daarom moeten de telefoontjes uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100