Doet RyanAir moeilijk over de afmetingen van de handbagage?

De maximale afmetingen voor handbagage bij Ryanair zijn 55 x 40 x 20 cm, en ik heb een rolkoffer die is, als je de wielen meemeet, zo ongeveer 57cm lang. De breedte en diepte passen wel. Maar zouden ze hier moeilijk over doen? Iemand ervaringen hiermee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja ze doen hier moeilijk over!! Hierop verdienen ze just veel, het zelfde met gewicht. Per kilo moet je 10 euro extra betalen.... Maar ik denk dat ze over die 3 cm niet echt moeilijk doen hoor ;)

Zolang het in die bagagebak boven je hoofd past, dan doen ze vast niet moeilijk.

Er staat op het vliegveld een 'bak' met de precieze afmetingen, hierin moet je tas passen. Ik heb vaak genoeg gezien dat mensen tassen niet mee mogen nemen, en deze als nog moeten inchecken. Vaak gaat het ook wel goed, maar je loopt een risico.

dit zal geen probleem geven. het gaat er om dat je rolkoffer in het bagage vak boven de stoelen past. en dan zal die twee centimeter geen probleem geven.

Ik heb gemerkt dat Ryanair de zogenaamde rolkoffers nooit checkt. Enkel sportzakken, rugzakken, handtassen, noem maar op, moeten in deze bak geplaatst worden, maar aangezien een rolkoffer standaard gemaakt wordt om als handbagage te dienen worden mensen met zo'n koffer gewoon doorgelaten. Anderzijds is het ook zo dat de bagage recht in de bak geplaatst worden, zodat dat de cruciale afmetingen eigenlijk breedte en diepte zijn. Als deze zouden afwijken zou je koffer niet in de controlebak passen, maar variaties van hoogte zullen niet opvallen.

ja bijna alle prijsvechters doen hier moeilijk over. Waarom, nou omdat als het niet past in hun mal dan moet je betalen als zijnde bagage. Soms als het heel druk is hoef je je handbagage niet te laten checken maar meestal wel. Als je niet wilt bij betalen zou ik hem zeker thuis laten.

Ja hier doen ze moeilijk over. Het levert hun €50 per enkele reis op. Kassa nog meer winst voor MOL (inside humor) Er is slechts één stuk handbagage per passagier (behalve voor baby’s waarvoor geen Bagage is toegelaten) toegestaan, dat tot 10 kilo weegt en niet groter is dan de maximale afmetingen van 55 cm x 40 cm x 20 cm (handtassen, aktetassen, laptops, winkelaankopen, camera's, enzovoort, moeten worden vervoerd binnen uw toegestane één stuk handbagage). Extra/te grote handbagage zal bij de boarding gate geweigerd worden of als het mogelijk is zal het geplaatst worden in het ruim van het vliegtuig tegen een tarief van 50 £/50 €. Als u niet zeker bent over de afmetingen, controleer uw tas bij de balie voor het afleveren van tassen voordat u doorgaat naar de beveiligingsdienst van de luchthaven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100