Kan je het prijsverschil van vliegtickets terug krijgen?

ik heb vliegtickets gekocht voor volgend jaar maar zie nu op de site dat ze goedkoper zijn geworden. Is er een mogelijkheid dat er gecompenseerd wordt of is het pech hebben en blij wezen dat je een ticket heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord is: nee Vliegtickets fluctueren dagelijks. Het is vaak een kwestie van vraag en aanbod. Zo kan je een enkele ticket kopen die 100 kost en koop je er twee blijkt kosten ze 110 per stuk. JE bent akkoord gegaan met hun aanbod en die staat.

Compensatie is geheel afhankelijk van de goedheid van de carrier, reken er maar niet op. Niet alle plaatsen in een vliegtuig betalen dezelfde prijs. Het kan best zijn dat je buurman aanzienlijk veel meer voor hetzelfde ticket heeft betaald. Een carrier heeft een bepaald bedrag per vlucht nodig en heeft daarom verschillende prijzen. Als je zeker van je zaak wilt zijn, boek je vroeg en betaal je meer. Als je last-minute boekt is de carrier al lang blij met iets dan niets. Je zou kunnen proberen bij dezelfde carrier restitutie te krijgen en bij de andere carrier een goedkoper ticket te kopen. Heel wat gedoe, en weinig kansrijk.

Nee, reken er maar niet op. Er is in de praktijk veel verschil in vliegtickets. Soms worden vroegboekers beloond, maar meestal betaal je meer als je eerder boekt. Hoe later je boekt, hoe goedkoper de tickets over het algemeen zijn. Maar dan heb je ook het risico dat je geen vlucht meer kan vinden op de datum die jij graag wil. Zelfs op vergelijkingssites voor tickets merk je al grote prijsverschillen per dag voor dezelfde bestemming en bij dezelfde vliegmaatschappij. En ook daar kunnen die prijzen een week later weer anders zijn.

Hoe eerder je koopt hoe goedkoper het is. Naarmate de vlucht dichterbij komt loopt de prijs op. Het hiervoor gestelde hoe later hoe goedkoper is pertinent onjuist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100