Stel je springt terwijl je in een vliegtuig zit, val je dan naar achterin het vliegtuig?

Zoniet, waarom dan niet? Je hebt in je sprong immers geen snelheid, terwijl het vliegtuig wel snelheid heeft, wat ertoe zou leiden dat je naar achteren vliegt in het vlieguig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In tegenstelling tot wat je zegt, heb je tijdens je sprong WEL snelheid. Voordat je springt, beweeg je met (bijvoorbeeld) 900 km/u naar voren. Als je dan springt, houd je heel gewoon die voorwaartse snelheid van 900 km/u. Daarbovenop heb je dan een omhooggerichte snelheid van een paar cm per seconde. Maar de hele tijd dat jij los bent van de vloer, blijft je voorwaartse snelheid gewoon bestaan. Je vliegt dus met diezelfde 900 km/u waarmee ook het vliegtuig vliegt. Je zult dus niet naar achteren vallen. Toegevoegd na 3 minuten:   Je kunt het gewoon uitproberen in je kamer. De aarde draait immers, en jouw kamer draait gewoon mee. Eén rondje per 24 uur. Dat is (in Nederland) een snelheid van ruim boven de 1000 km/u. Net een tikje sneller dan de meeste vliegtuigen dus. Jouw kamer beweegt dus met ruim 1000 km/u rond de as van de aarde. Dus je kunt het gewoon proberen: spring zo hoog als je kunt, en kijk of je of dezelfde plek landt, of juist wat meer "naar achteren" (richting het westen).  

Je zal niet naar achteren vallen omdat je je IN het vliegtuig bevindt.

Er is geen luchtweerstand. Je zit in een ruimte waar de lucht stil staat, zeg maar. Daarom vlieg je niet naar achter.

Als het vliegtuig dezelfde snelheid aanhoudt dan zal je op dezelfde plaats terug eindigen, tenzij het vliegtuig versnelt of vertraagt wanneer je springt dan zal je op een andere positie terecht komen.

nee je zal niet vallen. in het vliegtuig is er geen wind die je wegblaast. als je op een vleugel zou staan zou je wel naar achter vallen denk ik.

Bronnen:
mijn knappe koppie

dat heeft iets met de luchtdruk of zo te maken. De lucht in het vliegtuig beweegt met het vliegtuig mee. Een vlieg bv. vliegt ook gewoon rond. Het is niet zo, dat door de snelheid van het vliegtuig de vlieg heel snel naar voren moet vliegen om niet tegen de achterwand verpletterd te worden. Ja, het is wel Jip en Janneke taal maar ik hoop dat je het snapt.

Net zoals alle andere antwoorden niet, want er wordt verder geen kracht op je lichaam uitgeoefend. Als het vliegtuig versnelt, wordt er een gelijke en tegengestelde kracht op je uitgeoefend, hierdoor kan je naar achteren bewegen (vallen). En als het vliegtuig stevig deaccelereerd gebeurt precies het omgekeerde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100