De postbode gooit alle post van mijn ex buren bij mij naar binnen. Wat kan ik daar het beste mee doen ?

De buren zijn een tijdje terug uit hun huis gezet, en ik weet niet waar ze heen zijn.
Het geval is nu dat de woningbouwvereniging die brievenbus heeft dichtgemaakt met een metalen ding.
De postbode gooit nu alles voor dat adres in de dichtstbijzijnde brievenbus; de mijne.
Dus wat doe ik met die post. Het begint een aardig stapeltje te worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste maak je een briefje met de volgende tekst: Beste postbode, Dit is nummer ..., gelieve hier geen post in te gooien voor nummer .... maar die retour te zenden anders dien ik een klacht in. Met vriendelijke groet, de Grasmaaier. --------- Als ze zich hier niet aan houden dien je een klacht in via: http://www.postnl.nl/voorthuis/klantenservice/klacht.aspx en dat doe je elke week weer zolang het mis gaat. --------- De post die je nu nog hebt kun je retour sturen (doe dat alleen voor belangrijk uirziende post) of je gooit het opnieuw in de brievenbus in de buurt want vanaf nu zullen ze het niet meer bij jou door de bus gooien en zal postnl (of de concurrent) zelf de post retour zenden. Toegevoegd na 39 seconden: Oja, dat briefje plak je dus op of naast jouw brievenbus. Goed vastplakken!

Retour afzender erop zetten en terug sturen. Of de woningbouw bellen en vragen wat je het beste ermee kan doen.

U kan die post best aan de postbode terug geven en zeggen dat die mensen daar niet meer wonen. Het kost u niets en de verzenders zullen op die manier op de hoogte gesteld worden.

Nee, dat mag niet ; de postbezorger mag uitsluitend post afleveren op het adres dat op de envelop staat, en niet bij willekeurige buren. Het is geen kwestie van een incidentele verkeerd bezorgde brief. In eerste instantie kun je dus het beste contact opnemen met zijn werkgever (TNT of DHL of eender welke andere bezorger, wat in de regel aan de buitenkant (opdruk/stempels e.d.) goed te zien is). De post zelf kun je retour afzender sturen, maar mijn ervaring is dat dat jaren en jaren kan duren voor daadwerkelijk iedereen zijn administratie heeft bijgewerkt. Op een gegeven moment volstaat het dat alleen nog te doen met post die er nadrukkelijk belangrijk uitziet (banken, deurwaarders, gemeente etc), en reclame maar gewoon weg te gooien. Toegevoegd na 2 minuten: Zou JIJ nu daadwerkelijk nu op het op de envelop genoemde adres wonen, 9als nieuwe bewoner dus), dan zou je een zekere verantwoordelijkheid hier in hebben. Nu ben je echter een willekeurig 'dumpadres' en ligt de eventuele verantwoordelijkheid voor zoekgeraakte stukken niet bij jou. Bewaren en doorsturen is alleen maar aardigheid van je, en geen burgerplicht. De postbode heeft echter WEL een verzorgplicht, die hij nadrukkelijk verzuimt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100