Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Ja. Met een buitenlandse bankkaart (pinpas) kan je ook in Nederland betalen. https://en.wikipedia.org/wiki/Debit_card

Er is wat onduidelijkheid over het begrip debitcard wat ook gezien kan worden als een creditcard met een op te waarderen tegoed.
Ook die kan je gebruiken bij Arriva in de bus, immers je kan een creditcard gebruiken.

https://www.arriva.nl/consumenten/over-arriva/nieuws/nieuwe-betaalmogelijkheden-in-zuidholland-1.htm
In de bus: betalen met PIN, contactloos of creditcard. Arriva zorgt voor nieuw betaalgemak in de bussen. Vanaf nu betaal je je losse vervoerbewijs net zo eenvoudig als in de supermarkt: met je PIN, contactloos of met je creditcard. Alle bussen zijn daartoe uitgerust met een nieuw betaalsysteem. Betaal je met je PINpas (of creditcard), dan krijg je twee bonnen: je pinbewijs én je vervoerbewijs. Bewaar die goed, want als je een overstap maakt, moet je ze aan de buschauffeur kunnen laten zien.

Dus ook met een debitcard.
https://mijndebitcard.nl/wat-is-een-debitcard/
Een debitcard is een voorag oplaadbare creditcard, welke je vooraf dient op te laden. Deze kaart kan je qua gebruiksmogelijkheden zien als een creditcard. Nadat je de debitcard hebt opgeladen via een bankoverschrijving of via een storting van je contante geld, kan je er exact op dezelfde manier en bij dezelfde bedrijven mee afrekenen, als dat bij de traditionele creditcard het geval is.
===

Als het gaat om bankpassen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/V_PAY

In Nederland heeft Maestro nog veruit het grootste aandeel van de debetkaartenmarkt. Anno 2011 geeft alleen SNS Bank debetkaarten van V PAY uit.[1]. Sinds 2018 geeft ook ING betaalpassen voor V PAY uit. Geld opnemen en betalen met V PAY kan in Nederland wel bij de meeste geldautomaten en winkels.

https://www.mijnpin.nl/alles-over-mypos/geaccepteerde-betaalkaarten/
Hier nog een stukje over mogelijke systemen (niet alle systemen zullen geaccepteerd worden).
(Lees meer...)
Toegevoegd op 27 april 2019 15:31: tekst
4 jaar geleden
tinus1969
4 jaar geleden
Aanvulling: Ik vermoed dat er in ieder geval gepind kan worden met alle buitenlandse pinpassen die een MAESTRO logo hebben. dat is een breedgedragen EU standaard voor pinnen.
LeonardN
4 jaar geleden
Klopt maar volgens mij is V Pay (VISA) nu ook steeds vaker geaccepteerd.
https://www.banken.nl/nieuws/20817/ing-debetkaarten-nu-ook-beschikbaar-met-v-pay-van-visa

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding