Hallo, ik wil graag samen met mijn vriend met het openbaarvervoer naar bobbenjaanland, ik kom van Vlissingen. weet iemand hoe we daar naartoe kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neem de intercity van Vlissingen naar station Roosendaal Neem de stoptrein van Roosendaal naar Antwerpen Centraal Neem de trein van Antwerpen Centraal naar Herentals Neem bus 215 richting “Lichtaart” tot aan de parking van Bobbejaanland

Bronnen:
http://www.bobbejaanland.be/plan-je-bezoek/route

Je reist per (in Zeeland overal stoppende) IC trein Vlissingen – Roosendaal. Check daar uit en koop je Belgische treinbiljet ofwel bij de bij instappen ingelichte conducteur in de trein (kan zonder boordtoeslag!), ofwel aan de speciale Belgische treinbiljettenautomaat (kaartautomaat) in de stationshal (en misschien bij het loket). Stap in de IC-trein naar Antwerpen Centraal, (en er rijdt ook een stoptrein daarheen), en stap daar over in de trein richting Herentals. Antwerpen is een station met meerdere treinverdiepingen en roltrappen. Je kunt eventueel ook pas in het volgende station, Antwerpen-Berchem, overstappen (minder ingewikkeld station). Maar in Centraal staat je trein al enige tijd voor het vertrek gereed, en dat is ook wel gemakkelijk. Vanaf Station Herentals rijdt bus 215 van de Vlaamse OV-maatschappij De Lijn, richting Lichtaart. Uitstappen bij halte “Bobbejaanland” (rittijd ongeveer 10 min). Er bestaat een gecombineerd biljet voor de Belgische treinreis, én de bus, én de toegang tot Bobbejaanland: http://www.belgianrail.be/nl/vrije-tijd/b-dagtrips/pretparken-avontuur/bobbejaanland.aspx Voor een aantal dagtrips kun je zo’n B-Dagtrip biljet vooraf online kopen, maar die online aankoop bestaat helaas niet voor Bobbejaanland. http://www.belgianrail.be/nl/klantendienst/waar-biljetten-kopen/aankoopmogelijkheden.aspx . Wel zou je dat dan aan het loket en aan de NMBS-automaat in Roosendaal moeten kunnen kopen, want die speciale automaat werkt met de voorwaarden alsof hij over de grens in België staat. Ik raad je aan te checken of het loket in Roosendaal je deze B-Dagtrip kan verkopen, om verrassingen te voorkomen. En nu komt de clou: om het prijsvoordeel van een goedkopere treinreis en met de toegangsprijs voor Bobbejaanland én busreisje Herentals – Bobbejaanland gecombineerd biljet over een langere afstand te hebben, zou je gezien je woonplaats meteen met de pont naar Breskens over kunnen steken en vandaar Connexxion bus 42 naar Brugge nemen (Vlissingen – Breskens – Brugge kost bij elkaar € 6,36), en dan in Brugge al meteen de Belgische trein nemen. Dan moet je dáár het B-Dagtrip biljet kopen. Als ik nu op de NMBS website probeer om de Dagtrip-prijs voor je uit te vinden, lukt dat echter niet, want de Dagtrip naar Bobbejaanland is nu eenmaal niet online te koop! Dus voor dat detail moet je nog even achter de pc gaan zitten, en misschien opbellen. Toegevoegd na 3 minuten: Treinreis door België wordt dan Brugge - Antwerpen (overstap) - Herentals.

Bronnen:
http://www.belgianrail.be/nl/vrije-tijd/b-...
www.nmbs.be

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100