Heb ik als 17 jarige MBO'er recht op een OV-kaart i.v.m. knieklachten?

Ik ben 17 jaar en ik doe de MBO-opleiding Onderwijsassistent niveau 4. Ik woon 12,5 km van mijn school vandaan, dit doe ik fietsend omdat dat opzich nog redelijk te doen is. Maar nu moet ik stage gaan lopen op een basisschool die ruim 18,5 kilometer van mijn huis vandaan is. En dat red ik niet meer vanwege mijn knieën. En ikzelf en mijn ouders kunnen geen OV-kaart en/of rijbewijs betalen voor vervoer. Ik hoef alleen op een donderdag en een vrijdag stage te lopen.

Zou ik een gratis OV-kaart of een vergoeding kunnen krijgen? aangezien ik geen 37 kilometer op een dag kan fietsen vanwege m’n knieën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, geen gratis ov-kaart. Voor twee dagen in de week is het nemen van een ov-abonnement te duur. Je bent dan goedkoper uit door gewoon "los" te reizen met de ov-chipkaart. (In de trein wordt dat "reizen op saldo" genoemd). Bedenk dat je ouders kinderbijslag voor jou ontvangen en dat ook jij een (weekend)baan kunt nemen.

Recht niet, maar het is wel mogelijk om bij de sociale dienst in jouw woonplaats byzondere bijstand aan te vragen. Of je het krijgt is afhankelijk van een asntal factoren zoals aantoonbare medische redenen en het inkomen van jou en je ouders. En het kan ook per gemeente verschillen, maar het is zeker de moeite waard om dit eens na te vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100