Ik heb geen recht meer op mijn studenten OV kan ik ermee blijven reizen?

Ik heb vanaf 1 mei geen recht meer op mijn studenten OV en ik moet dit dus stop zetten. Als ik dit niet doe kost mij dit 194 euro per maand. Mijn vraag is eigenlijk: Als ik mijn studenten week OV niet stopzet en de 194 euro per maand betaal kan ik dan nog wel onbeperkt reizen? Dit is namelijk nog altijd goedkoper dan een normaal NS abonnement.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag met je pas blijven reizen maar hiervoor betaal je de gebruikelijke kozten die iemand zonder studenten ov ook betaalt. Het bedrag wat het kost als je je ov niet stopzet is een boete dus dit bedrag komt bovenop de door jou gemaakte reiskosten.

Ja, als je daarnaast maar een geldig vervoersbewijs aanschaft, dan kun je die kaart wel meenemen. Je hebt officieel geen recht meer op die kaart, dit houdt dus in dat je illegaal bezig bent. Die 194 euro die je per maand moet betalen zal dus een boete zijn, wat niet inhoud dat je dat gewoon als abonnementskosten kunt rekenen. Mocht je te lang door blijven gaan, dan kan de DUO een deurwaarder op je afsturen en dat wil je ook niet. Reis je trouwens altijd in daluren of in spitsuren? Mocht je in de daluren kunnen reizen, dan kun je voordeliger een daluren-abonnement nemen, dat kost 99 euro per maand. https://www.ns.nl/producten/abonnementen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100