Waarom moet er minimaal €20 op je OV-Chipkaart staan om met de trein van NS te reizen?

Ik heb wel gelezen dat er minimaal €20 op een OV-Chipkaart moet staan, maar waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een soort van "Safety Net" van en voor de NS, zodat mensen niet zo gauw reizen maken die meer kosten dan het tegoed wat zij op hun ov-kaart hebben staan.

Anders zou je voor niets hebben gereisd als je 'vergeet'/vergeet uit te checken. Men heeft waarschijnlijk een bedrag genomen dat de lengte van de gemiddelde reis dekt en dat is wat verder dan het eerstkomende station.

Het instaptarief om de treinreis bij NS te beginnen is (zonder korting) 20 Euro. Er wordt dus 20 Euro afgeschreven op je OV-chipkaart bij inchecken, dus dat bedrag moet er dan wel opstaan. Bij uitchecken wordt het werkelijk bedrag berekend en verrekend op de OV-chipkaart. NB Vergeet je uit te checken, dan ben je dus 20 Euro kwijt..... NB Als je een kortingskaart hebt (voor bijv. daluren) , dan is het bedrag lager nl 10 Euro. Op de site van NS vind je verder alle details. Toegevoegd na 26 minuten: NB De maximumprijs voor een directe (dus zonder omweg) enkele reis binnen NL is momenteel € 25,40 (Indien 40% korting: € 15,20). De instaptarieven zullen hier (mede) op gebaseerd zijn.

Bronnen:
http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100