Moet ik mijn OV chipkaart activeren voor de trein, en hoe moet dat?

Ik kan bij de NS niet inchecken, hoe moet ik mijn OV chipkaart activeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je even naar onderstaande bron van de NS gaat word je doormiddel van een oefenfilmpje alles precies en helder uit gelegd. Dat gaat beter dan hier alles beschrijven.

Bronnen:
http://webdemo.ns.nl/kaartautomaatdemo/Een...

Als u voor de eerste keer met uw OV-chipkaart bij NS reist, moet u deze eenmalig activeren. Dit gebeurt automatisch zodra u bij een NS-kaartautomaat saldo op uw OV-chipkaart laadt (standaard 2e klas). Heeft u al voldoende saldo op uw kaart, volg dan de aanwijzingen op het scherm van de NS-kaartautomaat.

Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van de ov-chipkaart dient u deze bij de NS automaten te activeren(Dit is ook mogelijk bij sommige postkantoren). U kunt bij deze automaten uw ov-chipkaart laten uitlezen door het apparaat en vervolgens op de knop 'product ophalen' drukken. Vervolgens dient u de stappen te volgen en is uw ov-chipkaart binnen enkele minuten geactiveerd en klaar voor gebruik.

Bronnen:
http://goedkoop-treinkaartje.nl

De NS heeft ook als eis dat bij inchecken er minimaal 20 euro op de kaart staat. Als je incheckt wordt dit bedrag afgeschreven en bij uitchecken krijg je het verschil terug. Dit om grijsrijden te voorkomen. In bus tram en metro is dit niet zo en kan je reizen met minder saldo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100