Kan ik in Nederland met het openbaar vervoer?

Ik woon in Duitsland. En heb uiteraard geen ov chipkaart. Kan ik dan gewoon met de euro een kaartje kopen of hoe werkt het tegenwoordig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je kunt in Nederland met het openbaar vervoer door een kaartje te kopen (b.v.) op het station; http://www.ns.nl/cs/Satellite/reizigers/regelen-en-kopen/hoe-kaartje-kopen Toegevoegd na 1 minuut: Op donderdag 11 februari 2010 kunt u alleen nog met een OV-chipkaart gebruikmaken van het Openbaar Vervoer in de regio Rotterdam. Dit betekent dat u vanaf die dag niet meer met de strippenkaart kunt reizen.

Ja, je kunt nog steeds kaartjes kopen. Alleen in Rotterdam is een proef met uitsluitend OV-chip kaart.

Ook in rotterdam kun je een ritkaart kopen (dat is een papieren ov chipkaartje dat voor 1 rit geldig is). Iets duurder dan een normale rit, maar voor een enkele keer ben je er wel beter mee uit. Dus ja, dat kan.

Als je met openbaar vervoer de trein bedoeld: Daar kun je nog steeds kaartjes voor kopen. En verder zijn strippenkaarten nog volop verkrijgbaar en daar kun je in het grootste deel van het land nog steeds mee mee reizen in stads en streekbussen.

Het schijnt te kunnen. Maar mijn schoonmoeder heeft laatst een poging gewaagd met de trein onze kant op te komen, ondanks dat ik zei dat ze dat beter niet kon doen, en is verzeild geraakt in een totale puinhoop. Ten eerste kwam ze er niet uit hoe ze een kaartje moest kopen. Dus liep ze zo de trein in. Daar kreeg ze een grote bek van een petmans in uniform, ze is 66 maar dat is tegenwoordig hetzelfde als 18 dus moet ze maar weten hoe een pindinggevalkaartjesmachineding werkt en anders opzouten en had ze de auto maar moeten nemen. Ergens in de Randstad kwam ze vast te zitten omdat de wissels bevroren waren. Dat was op 150 km van ons. Geen vervoer meer. Ze heeft een hotel genomen en is de volgende dag opgehaald. Ik weet niet of het mogelijk is kaartjes via internet te kopen maar dat lijkt mij een beter optie. Scheelt je een hoop gezeik op stations. Wij gaan nooit met het Nederlandse openbare vervoer. Teveel gedoe, teveel tuig en gespuis en altijd te laat en te koud. Da's toch anders in andere landen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100