Is het waar dat een hoofdconducteur bij elk incident moet komen kijken?

De vraag zegt het opzich al.

Het ging vooral over zelfdoding voor de trein:

"De hoofdconducteur moet het plaats delict als een van de eerste aanschouwen."

Ik kan me voorstellen dat mijnheer een trauma kan oplopen, na het zien van zo'n scène.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is inderdaad een van de taken van de hoofdconducteur. Het aanschouwen van een aanrijding is natuurlijk allesbehalve leuk, maar ik denk dat dergelijke personen wel professionals zijn: 1. Hoofdconducteurs zijn beëdigde BOA's (buitengewoon opsporings ambtenaar), zij zijn vanuit die rol en vanuit de rol als conducteur getraind voor dergelijke situaties. 2. Zij kiezen met de voorkennis dat het kan gebeuren toch voor dit beroep. Ik denk dat het grootste deel van de mensen die er voor kiezen toch wel sterk in hun schoenen staan. 3. Er is een goed nazorg programma van de NS (Vang rail) dat mensen opvangt en begeleidt na een dodelijk ongeval. De eerste keer zal zelfs voor de hardste professional aangrijpend zijn. Maar ik denk ook dat je na verloop van tijd een stuk harder wordt. En mensen verschillen natuurlijk, dus het kan voor iedereen anders zijn.

Bronnen:
http://www.vangrail.com/

Zoiets hoort nu eenmaal bij die persoon zijn job, net zoals bij de personeelsleden van brandweer, ziekenwagen en politie. Er zijn leukere dingen die deze mensen tijdens de uitoefening van hun job beleven, maar helaas hoort dit er nu eenmaal bij. En als zij het niet oplossen, wie dan wel???????

Ja. De hoofdconducteur is de chef van de trein. Hij moet uitstappen en bijv. een slachtoffer afdekken en bijv. reizigers informeren. Waar nodig ook ervoor zorgen dat het sein op het nevenspoor op rood komt te staan. De machinist moet in de trein blijven zitten.

Vroeger was het inderdaad zo dat ze altijd naar buiten moesten. Want stel je voor dat het slachtoffer nog leefde. Tegenwoordig hoeft indien het eigen onwaarschijnlijk is dat het "slachtoffer" nog leeft niet verplicht naar buiten te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100