Weet iemand hoe je straks je fiets of hond kan meenemen op de trein, als de ov-chipkaart er is en je geen kaartjes meer kan kopen?

Ik meen begrepen te hebben dat het concept 'kaartje' eruitgaat, na definitieve invoering van de ov-chipkaart. Maar als ik mijn fiets wil meenemen op de trein, adviseert NS dat je daar voorlopig gewoon nog een kaartje voor moet kopen. Ik ben benieuwd hoe ze dat oplossen als straks alles met de ov-chipkaart moet. De NS-helpdesk weet het niet. Moet je fiets dan misschien ook een eigen ov-chipkaart? Met een pasfoto erop?
Lijkt me wel grappig :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor je fiets of hond moet je een aparte ov-chipkaart kopen met reductietarief. Je zult voor de fiets of hond apart moeten inchecken. Deze persoonlijke reductiekaarten kun je alleen in de voorverkoop kopen, niet in de automaten op de metro- en treinstations.

In de metro is dit in bepaalde gebieden gratis buiten de spits om en als er niet meer dan 2 in 1 wagon staan. Wellicht wordt dit ook wel aangenomen in de trein. In 't zuiden van het land wordt volgens mij geen gebruik gemaakt van de ov-chipkaart, ben benieuwd hoe je dan naar de randstad moet als je geen kaartje mag gebruiken.

Als u voor uw huisdier of fiets moet betalen, kunt u daarvoor een apart reisproduct op uw OV-chipkaart laden bij de automaat.

Bronnen:
http://www.ov-chipkaart.nl/allesoverdeov-c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100