Wat is een seinstoring bij de NS precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een seinstoring is een technische storing waardoor één of meer seinen geen ander seinbeeld dan rood kan tonen. Een seinstoring kan ontstaat door: Een storing van de infrastructuur, bijvoorbeeld een defect wissel Een storing in een beveiligingssysteem Een storing in de systemen van de verkeersleiding Een voedingsstoring Voor verkeersleiding gelden al deze storingen als seinstoringen. Hierdoor wordt treinverkeer onmogelijk en ontstaan er opstoppingen in het treinverkeer. De railinfrastructuur kan door een storing grote gevolgen hebben voor de dienstregeling van het personen en goederenvervoer. in de bron staan meerde storingen voor eventuele interrese. Toegevoegd na 35 seconden: meerdere*

Bronnen:
www.infrasite.nl/definitions/definitions.p...

Hm.. precies is een groot woord. In het kort: Het betekent dat er langs het spoor bv de seinen voor de machinest niet werken, waardoor deze niet zeker kan zijn dat er geen andere treinen in zijn treinvak zijn.

Seinen zijn een soort stoplichten op het spoor. Deze vertellen een machinist of hij wel of niet veilig door kan rijden. Als zo een sein het niet goed doet is er sprake van een seinstoring. Dit is gevaarlijk omdat de machinist niet weet of het spoor wel vrij is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100