Stempelt de NS conducteur een e-ticket af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn man is conducteur en zegt dat hij ze wel eens heeft gestempeld (met datum). Want ieder kaartje met datum kun je afstempelen.

Ja. Of wilde je liever dat ie je mailt?

Ik heb de vraag aan de NS gesteld en dit is het antwoord: wordt een e-ticket afgestempeld? U kunt uw vervoerbewijs zonder datum geldig maken door deze aan het begin van uw reis te stempelen. De stempelautomaat vindt u bij de toegang naar het perron en op het perron zelf. Als u uw vervoerbewijs in de gleuf van de stempelautomaat steekt, wordt uw vervoerbewijs automatisch afgestempeld voor die dag.

Nee. Het e-ticket is op naam en is persoonsgebonden. Je hebt bij het e-ticket een geldige legitimatie nodig om te mogen reizen. Als de conducteur langs komt controleert hij de gegevens van ticket en legitimatie. Je krijgt geen stempel. Toegevoegd na 2 minuten: Conducteur kan overigens ook een 'zij' zijn.

Bronnen:
ervaring met reizen met e-ticket
http://www.ns.nl/cs/Satellite/reizigers/re...

afgelopen weekend met e-ticket gereisd. Geen controle op id, wel een stempel op het ticket na controle. Ticket staat op naam en reisdatum dus je kan zonder dagstempel de trein in duiken.

neen, want de stempeltang mag sedert 2017 niet meer gebruikt worden, incidentieel zijn er nog wel enkele hc´s die hun zifa gebruiken om een e-ticket te ont waarden. railroaderhenkie, oud hc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100