Kun je nog een treinkaartje kopen op het station?

Mijn moeder wilt a.s. zaterdag reizen met de trein. Zij reist verder nooit met de trein. Het is dus onnodig om een ov-chipkaart aan te vragen en bovendien op korte termijn voor aanstaande zaterdag is dat niet eens meer mogelijk. Mijn vraag is dus of je gewoon nog een retourtje op het station kan kopen bij de automaten? Ik hoor het graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, natuurlijk kan dat. Zolang de ov-chipkaart nog niet landelijk ingevoerd is moeten mensen kaartjes kunnen blijven kopen. Toegevoegd na 18 minuten: Landelijk ingevoerd voor treinverkeer, bedoel ik dus.

Op sommige stations is dit niet meer mogelijk. Ik weet niet welk station jou moeder gaat gebruiken, maar je kunt wel altijd een e-ticket kopen. Dit kan op de onderstaande site. Op deze manier heb je dus ook geen OV-chipkaart nodig!

Bronnen:
https://www.ns.nl/eticket/ticket

Je kunt gewoon nog een kaartje kopen uit de automaat of aan het loket (met Kiosk, daar is het dan 50 cent duurder).

natuurlijk kun je gewoon kaartjes kopen op het station. Niet iedereen die met de trein reist heeft een OV-chipkaart. Je kunt gewoon bij de automaten een retourtje aanklikken of bij het winkeltje een kaartje halen

Je kunt nog tot eind 2012 papieren kaartjes uit de automaat halen. Het is tegenwoordig niet voordeliger meer om een retour te kopen, de prijs van een retourtje is gewoon twee maal de prijs van een enkele reis. Je kunt ook thuis met de computer een papieren reisbiljet uitprinten,

tot dec 2012 kan er nog met de papieren treinkaartje gereisd worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100