Heeft de Arriva een eigen OV-chipkaart?

We hebben thuis deze blauwe OV-chipkaart (zie afbeelding).

Nu ben ik van mening dat je daarmee zowel met de bus als met de trein kan reizen (en tram, metro enz.). Maar nu zegt iemand anders hier steeds dat je daarmee alleen met de bus kan reizen, omdat die kaart van Arriva zou zijn.

Maar dat lijkt mij niet, want er staat geen logo of iets dergelijks van de Arriva op deze kaart.

Nu vroeg ik me af of Arriva een eigen OV-chipkaart heeft waarmee je alleen met de bus kan reizen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, alleen zit er een opdruk van Arriva op. Zelf heb ik een van de NS, maar ik reis er ook mee in de bus en tram. Je moet er alleen het juiste product opzetten. En als je nog een moet kopen, dan geen anonieme aanschaffen. Met een kaart op naam kun je zien wat er is geboekt op internet en dat kan nog al eens van de werkelijkheid schelen heb ik gemerkt. En alleen dan kun je reclameren.

Ik meen wel dat ze vroeger andere strippenkaarten hadden, maar de OV-chipkaart is in heel nederland hetzelfde. Al de informatie die op de site staat van Arriva gaat ook over dezelfde OV-kaart Toegevoegd na 50 seconden: Speciale kaarten kan je altijd even zoeken, maar ik vond niks, dus het lijkt mij niet.

Er is maar één (soort) OV-chipkaart die voor al het openbaar vervoer kan worden gebruikt.

Of je nu een persoonlijke kaart/anonieme kaart/kaart met logo van connexxion/kaart met logo van ns/kaart met logo van arriva.... Je kan elke kaart in elke bus, tram, trein of metro gebruiken mits er voldoende saldo op staat! Toegevoegd na 1 minuut: Met uitzondering van wegwerp chipkaarten. Wegwerpchipkaarten koop je bij de vervoerder zelf en zijn daar maar heel kort geldig. Jij hebt een anonieme ov chipkaart van de NS. Maar dat maakt niks uit voor arriva, ook bij arriva kan je gewoon inchecken met je ns kaart.

De OV-chip kaart wordt door vele instanties uitgegeven en het is dus mogelijk dat ook Arriva er een heeft uitgegeven. Voor al die kaarten geldt, dat ze overal te gebruiken zijn in heel Nederland. Bij persoonlijke kaarten (met foto) is het start tarief voor de bus EUR. 4,00 en de trein EUR. 20,00 ( behalve de NS kaarten)

je kunt er alleen met de bus, tram en metro mee reizen als je niet "reizen op saldo" bij de NS hebt geactiveerd. Dit is nodig omdat de NS moet weten of je 1e of 2e klasse reist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100